Jaarrekening 2018: klein overschot

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft 2018 afgesloten met een overschot van € 373.000. Dit blijkt uit de jaarrekening; het financiële verslag over het jaar 2018. In dit resultaat is een voordeel opgenomen van € 1.820.000. Dit betreft geld dat was gereserveerd voor groot onderhoud. Dit bedrag is nog niet gebruikt.

In 2019 gaat de gemeente het bedrag voor groot onderhoud opnieuw berekenen en reserveren. Het resultaat zonder de ‘onderhoudspot’ is € 1.447.000 nadelig. Dit bedrag is € 259.000 minder negatief dan we verwachtten bij de Najaarsnota. Het verschil is de optelsom van veel kleinere posten.

Wat vindt de wethouder?

Wethouder Sylvia Fleuren (Financiën): “De plus op de jaarrekening geeft een vertekend beeld. We moeten die 1.8 miljoen toch uitgeven aan het onderhoud van onze gebouwen. We moeten ons daarom niet rijk rekenen. We staan voor een grote uitdaging om de begroting
voor de komende jaren sluitend te krijgen. Vooral door minder bijdragen vanuit het Rijk en omvangrijke uitgaven op het gebied van zorg.”

Bespreking in gemeenteraad

Op donderdag 4 juli behandelt de gemeenteraad de jaarrekening. U kunt deze bekijken via http://programmavan.bergendal.nl/. Het raadsvoorstel kunt u hier lezen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juni, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Jaarrekening 2018: klein overschot

Reageren is niet toegestaan.