COPD-café in de Mallemolen

GROESBEEK – Aan het eind van het derde COPD-café in de Mallemolen, zei een bezoeker: ‘schrijf in het stukje voor de krant dat het gezellig is; dat er een activiteit is; dat er een thema is en dat er deskundigen zijn voor vragen op elk gebied! Dan komen er vast steeds meer mensen’.  

Tijdens dit café werd het thema ergotherapie besproken. Ergotherapeute  Mirna School was weer te gast en dit maal met een praatje over wat ergotherapie kan doen voor mensen met copd. Omdat mensen met copd vaak weinig lucht hebben is het nodig dat ze heel goed met hun energie omgaan. Een ergotherapeut kan meekijken naar wat energie geeft en wat energie kost. Waaraan en hoe kan iemand zijn energie het best besteden. Dat kan bv. met een ‘activiteitenweger’.

Ook heeft ze vertelt over mogelijke vergoedingen en aanpassingen aan huis. Natuurlijk zijn er vragen gesteld; bv. ‘ik wil graag zelf stoffen en zuigen, maar het stofzuigen is te zwaar. Hoe kan ik toch mijn kamer schoon houden?’ en ‘ik kan niet zelf mijn  boodschappen doen omdat de weg erheen al lang is en het in de winkel te druk is. Wat kun je doen om de boodschappen in huis te krijgen?’

Daarnaast is er weer veel uitgewisseld met elkaar en waren er tips en adviezen van de aanwezige fysiotherapeut en beweegcoach. Tijdens het praatje kwam het onderwerp vanzelf op bewegen. Ondanks dat iedereen weet hoe goed het is om te bewegen, kan dat toch heel lastig zijn.

Daar wist beweegcoach Marian Schijf wel raad mee. In een mum van tijd was iedereen aan het oefenen in de stoel, alleen of in tweetallen en steeds een beetje intensiever. Door de leuke oefeningen en het plezier dat het ieder gaf, had niemand in de gaten dat er toch best veel bewogen was. Eendrachtig besloten de bezoekers dat het goed was om dit actieve deel elke keer terug te laten komen. Aldus een bezoeker: het kost energie om bij het café te komen, maar het geeft ook veel energie als je er bent! Wilt u hier ook bij zijn? Het copd-café is er maandelijks op een maandagmiddag.

U bent na de zomer van harte welkom op maandag 2 september, 14 oktober, 11 november en op 9 december in De Mallemolen, Kloosterstraat 11 van 15.00-17.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer? Laat het ons weten, dan zorgen we er voor. Telefoon Forte Welzijn: 085-040 60 66 of info@fortewelzijn.nl.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 juli, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor COPD-café in de Mallemolen

Reageren is niet toegestaan.