Terugplaatsen speeltoestellen bij de Tuier in Groesbeek

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal gaat de speeltoestellen bij de Tuier in Groesbeek herplaatsen. Alle buurtbewoners van de wijk de Drulse Beek en toekomstige bewoners van appartementencomplex De Zwanenbloem zijn welkom om mee te denken.

Op woensdag 21 augustus van 19.00 tot 20.30 uur zijn wethouder Fleuren en twee groenbeheerders van de gemeente Berg en Dal op locatie. Zij staan dan naast de Tuier 29a.

Omdat de ruimte kleiner geworden is, kunnen de speeltoestellen niet precies op de oude plek teruggeplaatst worden. Omdat de gemeente met de toestellen moet schuiven, willen zij graag ideeën horen over de indeling van de speelplek en de locatie van de speeltoestellen. Hebben inwoners ideeën maar kunnen zij niet langskomen? Een mail sturen naar w.v.d.lest@bergendal.nl kan ook.

Waarom zijn de toestellen verwijderd?

Vanwege de bouwactiviteiten heeft de gemeente de speelplek tijdelijk verwijderd en de toestellen opgeslagen. Zij vonden het niet verantwoord om kinderen zo dicht bij een bouwplaats te laten spelen. Nu de bouw bijna klaar is, willen ze de speeltoestellen terugplaatsen.

Planning

Het einde van de bouw van appartementencomplex De Zwanenbloem aan de Tuier is in zicht. De omgeving wordt woonrijp gemaakt. Dit betekent dat het terrein rondom de appartementen ingericht wordt. Op basis van alle ideeën bepaalt de gemeente de definitieve locatie van de speeltoestellen. Naar verwachting plaatst de gemeente de tijdelijk weggehaalde speeltoestellen terug in september.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 augustus, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Terugplaatsen speeltoestellen bij de Tuier in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.