Vrijwillige taalvrijwilligers gezocht

GROESBEEK – Om anderstaligen zoveel mogelijk mee te laten doen in de samenleving is het van belang dat zij de taal goed oefenen en op deze manier zo snel mogelijk mee kunnen doen in de Nederlandse samenleving.

Het project Taalmaatjes geeft taalondersteuning aan mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. We willen hiermee de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers vergroten, zodat zij gemakkelijker hun weg vinden in de samenleving.

Vrijwillige Taalmaatjes begeleiden en ondersteunen anderstaligen die Nederlands willen leren of hun Nederlands willen verbeteren. Wekelijks helpt de taalvrijwilliger individueel of in een taalgroep mee.

Taalgroep

Voor een nieuw te starten Taalgroep in Millingen aan de Rijn is Forte Welzijn op zoek naar vrijwilligers die samen een kleine taalgroep willen begeleiden. De taalgroep heeft maximaal 8 deelnemers en vindt iedere week plaats voor 1,5 uur. Hiervoor hebben we nog minstens 3 vrijwilligers nodig die zich willen inzetten vanaf  begin 2020. Als er genoeg aanmeldingen zijn en er wordt snel geschakeld, kunnen we eventueel ook in september starten. Begin september starten in Beek en Groesbeek al taalgroepen.

De taalgroep duurt 20 weken, hierna kan men gekoppeld worden aan een taalmaatje. Heeft u interesse om taalmaatje te worden? Dan kunt u zich ook aanmelden. De taalmaatjes worden vanaf begin 2020 weer ingezet, nadat de eerste taalgroepen zijn geëindigd.

De vrijwilliger heeft/kan/is:

•belangstelling en respect voor andere culturen

•een goede beheersing van de Nederlandse taal

•wekelijks 2 uur vrij kunnen maken voor de taalgroep;

•samen werken;

•zorgvuldig, gestructureerd en betrouwbaar zijn;

•woonachtig in gemeente Berg en Dal.

Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Lisanne Bron lisanne.bron@fortewelzijn.nl of bel naar 06-83544053.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 juli, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Vrijwillige taalvrijwilligers gezocht

Reageren is niet toegestaan.