Concerten Market Garden, met Kamerkoor Muzimare

GROESBEEK – In september wordt herdacht dat 75 jaar geleden geleden operatie Market Garden plaatsvond en daarmee de bevrijding van het zuiden van ons land. Kamerkoor Muzimare sluit daarbij aan met concerten in drie belangrijke plaatsen in de gevechtslinie van destijds, Groesbeek, Grave en Oosterbeek.

Al zijn de gevolgen nog overal zichtbaar, inmiddels zijn er steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog (bewust) hebben meegemaakt. Toch neemt de belangstelling ervoor toe en er is toenemende belangstelling voor jaarlijkse dodenherdenkingen, de herdenking van Market Garden en nationale Bevrijdingsdag, ook van generaties die de oorlog nooit hebben meegemaakt. Vrijheid is immers niet vanzelfsprekend en wereldvrede kan alleen door wederzijds begrip en voortdurende aandacht voor de verschrikkingen van oorlog en geweld dichterbij komen.

Kamerkoor Muzimare vertelt in teksten en muziek van uiteenlopende dichters en componisten een verhaal over oorlog en vrede. Een verhaal waarin, zonder te willen oordelen of veroordelen, stilgestaan wordt bij leed dat is geleden en bij de bevrijding en het begin van vrede voor ons land. Een verhaal dus over duisternis en licht, over wanhoop en hoop, over verleden, heden en toekomst. En een concert voor mensen die de oorlog hebben meegemaakt en voor alle generaties daarna, voor mensen die bevrijd zijn, die hopen ooit bevrijd te worden en voor bevrijders. In dit Herdenkingsconcert zingt Muzimare nu eens vol stille inkeer dan weer in alle uitbundigheid en altijd vol diep respect en grote dankbaarheid.

Op woensdag 18 september 2019 om 20.00 uur starten we in de Cenakelkerk, te Heilig Landstichting (Groesbeek).

Het tweede concert vindt plaats in de Sint-Elisabethkerk te Grave op zaterdag 21 september 2019, eveneens om 20.00 uur.

Het laatste concert is op zondag 22 september 2019 om 15.00 uur in de Sint Bernulphuskerk te Oosterbeek.

De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt bijzonder op prijs gesteld.

De begeleiding wordt uitgevoerd door organist Tommy van Doorn, slagwerker Aron Hemmes en fluitist Hetty van der Wee-van der Borg. Het geheel staat onder de professionele en vooral bezielende leiding van Sophia Brink.

Het concert in de Cenakelkerk Heilig Landstichting wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiƫle steun van de Gemeente Berg en Dal.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 augustus, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Concerten Market Garden, met Kamerkoor Muzimare

Reageren is niet toegestaan.