Oude tijden herleven met D’n Blauwe Walm

GROESBEEK – Sinds 2005 herbergt Groesbeek een heuse oldtimer bromfietsclub, bekend onder de naam D’n Blauwe Walm, welke iconisch verwijst naar de typerende blauwige uitlaatgassen van de Kreidlers en Zundapps van weleer.

D’n Blauwe Walm, aanvankelijk opgericht door een klein groepje, is inmiddels uitgegroeid tot een club van formaat met een tachtigtal leden. De meerderheid is in het bezit van een oldtimer brommer, en zo rijdt men meerdere keren per jaar een flinke rit door Groesbeek en wijde omgeving. Het is een prachtig en nostalgisch gezicht, zo’n bonte stoet brommers van vroeger, begeleid door het zo typische tweetakt geluid.

In april doet men doorgaans de regio Limburg en Brabant aan, en dan worden, met een beetje geluk in de zon, diverse cafés aangedaan om het seizoen in te wijden. In juni volgt dan een tweede rit, waarbij men meestal een museum of een evenement bezoekt. Onlangs was dit een bijzonder museum in Druten dat in het teken staat van prachtige en kostbare klassieke auto’s.

De derde rit, die bekend staat als “de Willie Wijers rit” en al voor de veertiende keer georganiseerd wordt, vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 september. In diverse groepen van een man of vijf zal men op pad gaan, onderweg opdrachten uitvoerend in een bepaald thema, wat dit keer auto- en motorsport is. De opdrachten bestaan uit leuke en humoristische spellen, die voor nu nog even geheim blijven. Voor het starten en finishen van “de Willie Wijers rit” mag er dit jaar gebruikt gemaakt worden van het pand van Sanders Tweewielers.

Tot slot vindt er in november traditiegetrouw een afsluitende vierde rit plaats, genaamd “de Snertrit”. Na afloop kan men opwarmen met heerlijke snert, bereid door de eigen clubkok.

Sinds begin dit jaar heeft D’n Blauwe Walm zowaar ook een eigen muziekband in huis! Vijf muzikale leden van de club, stuk voor stuk ervaren in de professionele muziek, hebben samen een band gevormd, onder de toepasselijke naam “The Blue Smoke Band”. Geheel in stijl spelen ”de smoky’s” nummers van tijdloze klassiekers als Elvis, Johnny Cash en CCR, en weten zo een geweldige sfeer neer te zetten.
Het eerste echte optreden komt er aan, en wel op 7 september na “de Willie Wijers rit”. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Oude tijden herleven met D’n Blauwe Walm

Reageren is niet toegestaan.