Lezing over de geschiedenis van het Groesbeekse landschap

GROESBEEK – Natuurliefhebber Jan Nillesen weet veel over het ontstaan van het Groesbeekse landschap. Hij vertelt erover tijdens een hoorcollege op woensdag 18 september in Bibliotheek Groesbeek. Hij laat zien dat geologische verschijnselen en culturele gebruiken van grote invloed zijn geweest.

Het landschap rond Groesbeek is tijdens de IJstijden gevormd. Een gletsjertong heeft enorme massa’s zand, grind en klei opgestuwd tot circa 180 meter hoge stuwwallen. Dat verklaart de mooie, glooiende omgeving rond Groesbeek. Oud-docent en natuurliefhebber Jan Nillesen laat zien dat deze aardkundige verschijnselen een belangrijke rol speelden bij de inrichting van het landschap. Ook vertelt hij over de invloed van culturele gebruiken op de vorm van het gebied.

Wil je hier meer over weten? Kom dan op woensdag 18 september om 20.00 uur naar het hoorcollege van Jan Nillesen. De bijeenkomst duurt tot 21.30 uur.

Dit hoorcollege is onderdeel van de reeks ‘Universiteit van Berg en Dal’. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-groesbeek. Hier vind je ook een overzicht van de komende hoorcolleges. Koop op tijd je kaartje, want het aantal plaatsen is beperkt.

Universiteit van Berg en Dal: “De geschiedenis van het Groesbeekse landschap”, door Jan Nillesen

Woensdag 18 september

20.00 tot 21.30 uur

Bibliotheek Groesbeek

Leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Lezing over de geschiedenis van het Groesbeekse landschap

Reageren is niet toegestaan.