Week van de alfabetisering: bloemenactie

GROESBEEK / MILLINGEN AAN DE RIJN – Op dinsdag 10 en woensdag 11 september deelt de gemeente Berg en Dal bloemen uit op de markt in Groesbeek en Millingen aan de Rijn. Met deze actie vraagt de gemeente aandacht voor de week van de alfabetisering.

Wethouder Annelies Visser, medewerkers van de gemeente en taalambassadeurs overhandigen aan bezoekers een bloem en de folder ‘Wat wil jij leren?’ van de Stichting Lezen & Schrijven.

Hierbij gaan ze met de bezoekers in gesprek over laaggeletterdheid. De taalambassadeurs vertellen over hun eigen ervaringen. Aan bezoekers die zelf geen moeite hebben met lezen of schrijven wordt gevraagd om de bloem aan iemand te geven die hier wel problemen mee heeft.

Dinsdag 10 september

Locatie: Markt Groesbeek
Tijd: 11.00-12.00 uur
Aanwezig: Taalambassadeurs Will, Rob en Ine

Woensdag 11 september 

Locatie: Markt Millingen
Tijd: 11.00-12.00 uur
Aanwezig: Wethouder Annelies Visser, taalambassadeurs Michel en Rob, projectleider Floriëlle Ruepert van de Stichting Lezen & Schrijven.

De taalambassadeurs die bij de actie aanwezig zijn wonen in gemeente Berg en Dal. Ze zijn vroeger zelf laaggeletterd geweest. Door taalles te volgen kunnen ze inmiddels wel lezen en schrijven. Taalambassadeurs gaan vaak op pad om te vertellen hoe het is om pas op latere
leeftijd te leren lezen en schrijven. Hiermee trekken ze anderen over de streep om hulp te zoeken.

Week van de alfabetisering

Om in actie te komen voor een geletterde samenleving organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 tot en met 15 september de Week van de alfabetisering. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote invloed op hun leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te levenen heb je minder grip op geldzaken. Ook lopen je kinderen meer risico om op latere leeftijd laaggeletterd te worden.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Week van de alfabetisering: bloemenactie

Reageren is niet toegestaan.