Hiep hiep hoera! Samen is niet alleen

GROESBEEK – “Vroeger werkte ik in de thuiszorg. Er was geleidelijk aan  steeds minder tijd en aandacht voor de leuke dingen in het werk. Zoals een praatje of een wandeling maken.

Toen ik een tijdje met de VUT was en tijd in overvloed had, ben ik vrijwilliger maatje geworden. Ik kan nu eindelijk de dingen doen, die ik in mijn vorige werk miste. Het is fijn dat ik nu niet op de tijd hoef te letten. Wekelijks word ik met open armen ontvangen.

Door dementie begrijpt de persoon die ik bezoek, niet alles meer. Maar ik weet wat ze leuk vindt. We gaan er op uit met de auto en drinken ergens koffie. En dan is het hiep hiep hoera! Het is voor mij van veel waarde om een steuntje te kunnen zijn voor de meest kwetsbaren. Zolang ik in staat ben iets voor een ander te doen. Het geeft energie en een andere kijk op het leven”, aldus een vrijwilligster.

 

De campagne ‘Samen is niet alleen’ is ontstaan vanuit een co-creatie (ingezet door Forte Welzijn) van diverse vrijwilligers en organisaties.

Het doel is om aandacht te krijgen voor de Week tegen Eenzaamheid: 25 september tot en met 4 oktober. U kunt ook iets bijdragen! Word maatje en bel 085 040 60 66 voor aanvullende informatie.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hiep hiep hoera! Samen is niet alleen

Reageren is niet toegestaan.