Muzikale ode aan Rembrandt en de Gouden Eeuw

Nederland viert in 2019 de onsterfelijkheid van Rembrandt. Het Rijksmuseum toont voor het eerst al zijn werken. Andere musea organiseren speciale tentoonstellingen rond de beroemde Hollandse meester en het hele jaar zijn er tv-programma’s over Rembrandt.

Er is maar één Johan, en er is maar één Rembrandt. Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is. Rembrandt van Rijn kreeg het voor elkaar en is dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Hij liet 500 schilderijen na, leidde meer dan veertig leerlingen op, van wie een aantal zeer bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol.

Oud-Flairck gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen een muzikale ode aan De Gouden Eeuw, het tijdperk waarin Nederland cultureel, wetenschappelijk en politiek-economisch de wereld domineerde.

Hans Visser – Rembrandt en de Gouden Eeuw

Donderdag 31 oktober

Zaal open: 19.30 uur

Aanvang: 20.00 uur

Zitvoorstelling

Prijs: € 15,00

Cardo Theater

Stichting Cardo maakt het mogelijk dat mensen met en zonder beperking bij elkaar kunnen komen in Cardo Theater om samen te genieten van een gevarieerd programma met muziek en cabaret. Het bestaan van Cardo wordt mogelijk gemaakt door een klein en gedreven team, een groep trouwe bedrijven die de financiële basis vormt en de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers.

Meer informatie op de site www.cardotheater.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Muzikale ode aan Rembrandt en de Gouden Eeuw

Reageren is niet toegestaan.