Nieuwe app voor meldingen openbare ruimte

BERG EN DAL – Lantaarnpaal kapot? Gat in de weg? Kapot speeltoestel? Vanaf 1 oktober 2019 kunnen mensen deze meldingen aan de gemeente Berg en Dal doorgeven via de nieuwe app Meldpunt Buitenruimte. De meldfunctie in de huidige app van de gemeente werkt vanaf 1 oktober niet meer.

Storingen

De gemeente heeft al een aantal jaren een gemeente-app. Hierin zitten verschillende functies. Een van de functies is het doorgeven van meldingen over de openbare ruimte. Het systeem achter deze functie gaf al langere tijd veel storingen. Daarnaast heeft de leverancier aangegeven niet meer te investeren in het systeem.

Sneller en efficiënter

De nieuwe app en het bijbehorende formulier op de website werken sneller en makkelijker. Mensen kunnen de locatie handiger aangeven en ook meerdere foto’s toevoegen. De nieuwe app en het systeem erachter zorgen er ook voor dat de gemeente meldingen sneller en efficiënter kan afhandelen of doorsturen naar andere organisaties zoals de DAR.

Huidige gemeente-app stopt op 1 januari 2020

Op 1 januari 2020 stopt de huidige gemeente-app helemaal. Als melden via de huidige app niet meer kan, blijven er nog een aantal functies over in de huidige gemeente-app. Dit zijn onder andere functies voor het volgen van nieuws en het maken van een afspraak. Deze functies vinden mensen ook op de gemeentelijke website, die goed te lezen is op mobiele telefoon en tablet.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe app voor meldingen openbare ruimte

Reageren is niet toegestaan.