Samen is niet alleen

GROESBEEK – Mijn naam is Leonie v. Ras. In het verleden heb ik werkzaamheden verricht bij ouderen en autistische kinderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Nu ben ik met pensioen en is er de behoefte om nuttig bezig te zijn, door middel van vrijwilligerswerk. Het Herstelcentrum biedt me de mogelijkheid om zelfstandig met patiënten te werken.

ik doe creatieve activiteiten individueel aan bed of bij een groep dementerenden. Er komen dan mooie gesprekken op tafel. De patiënten krijgen hierdoor aandacht, een luisterend oor en ondervinden steun. Als de activiteit klaar is krijg ik vaak een handkus of kus op mijn wang, zo fijn vinden mensen deze extra aandacht. Voor mij heel zinvol, een klein gebaar, zoveel dankbaarheid. Een mooie win-win ervaring. Ik kom elke week met plezier naar het Herstelcentrum! 

De campagne ‘Samen is niet alleen’ is ontstaan vanuit een co-creatie (ingezet door Forte Welzijn) van diverse vrijwilligers en organisaties. Het doel is om aandacht te krijgen voor de Week tegen Eenzaamheid: 25 september tot en met 4 oktober. U kunt ook iets bijdragen!

Word maatje en bel 085 040 60 66 voor aanvullende informatie.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Samen is niet alleen

Reageren is niet toegestaan.