Herfstconcert met thema: Hevig & Stevig”

GROESBEEK – Drie kleine Herfst-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) kerk te Groesbeek. Klassieke muziek & gedichten, kunst, herfstbloem-creaties, warme chocolade en kruidkoek. 

Op 13 oktober organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 33e keer een seizoenen-concert. Het programma – dat deze keer het thema “Hevig en Stevig” heeft meegekregen – bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal inluiden.

Aan de muur zijn er schilderijen van Ingrid Claessen te bezichtigen. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en warme chocolade. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoenen-concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. Deze keer speelt het Alauda  Strijkkwartet, bestaande uit Hans Rijkmans en Kees Hilhorst; viool, Sven Rotteveel; altviool en Guus Fabius; cello. Er staan verschillende bijzondere werken op het programma: het tweede strijkkwartet van Robert Schumann en een eigenzinnig kwintet voor hobo en strijkkwartet van Gerald Finzi. Daarnaast klinken er kwintetten van Luici Boccherini, vernuftig en speels in de klassieke stijl.

Over Ingrid Claessen: Zij is een autonoom beeldend kunstenaar, die een diversiteit aan pure schilderijen maakt vaak in olieverf. Door met lef te schilderen voor het experiment, op kleine en hele grote doeken werkt ze in series en al doende ondergaat ze de expressieve mogelijkheden van verf.

Inmiddels werkt ze ook met de speciale techniek van bijenwas. De gedichten worden voorgedragen door Floor Stein en Henk Barendregt. Harry Janssen zal weer zijn herfstbloemen uit de vrije natuur in zijn creaties verwerken. Dank aan Vrienden van de seizoen-concerten.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kinderen: € 2,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Zie ook www.lidiafrancis.nl.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Herfstconcert met thema: Hevig & Stevig”

Reageren is niet toegestaan.