Hoe kan ik mijn nieuwe badkamer financieren?

Wil je een nieuwe badkamer financieren om zo je huis te verfraaien dan kun je dat op verschillende manieren doen. Als je zelf het geld beschikbaar hebt om een badkamer te kopen en te installeren of dit te laten doen, dan is dat natuurlijk het makkelijkst. Als je het geld moet lenen dan is de voordeligste optie om hiervoor de hypotheek op je huis te verhogen. De rente van die hypotheek mag je namelijk aftrekken van de inkomstenbelasting. Als verhoging van de hypotheek niet mogelijk is omdat je al het maximale hebt geleend, dan zijn er nog andere manieren voor financiering.

Waar kan ik geld lenen voor mijn nieuwe badkamer?

Als het geen optie is om de hypotheek te verhogen voor de aankoop van een nieuwe badkamer dan kun je proberen om voor dit doel een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten. Hiervoor kun je terecht bij banken en andere financieringsbedrijven. Geld lenen kost natuurlijk wel geld, zoals de slogan van de overheid luidt. Je moet er rekening mee houden dat je bovenop het geleende bedrag een flink bedrag aan rente kwijt bent. Doorgaans betaal je meer rente naarmate je er langer over doet om de lening terug te betalen. Het is dus altijd gunstig om te proberen een lening zo snel mogelijk af te lossen.

Let goed op de voorwaarden voordat je een lening afsluit

Wil je een lening afsluiten dan is het belangrijk om eerst een goede vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders. Kijk daarbij niet alleen naar het laagste rentepercentage maar ook naar de bijkomende kosten en overige voorwaarden. Als de extra kosten hoog zijn dan kun je soms beter kiezen voor een lening met een iets hogere rente omdat je dan uiteindelijk goedkoper uit bent. Bedenk ook goed of het voor jou haalbaar is om de lening af te lossen binnen de gestelde termijn. Als je te laat bent met je aflossingen dan worden soms hoge extra kosten in rekening gebracht.

Kan ik extra lenen als ik al een lening heb?

Heb je al eerder geld geleend wat je nog aan het terugbetalen bent? Dan kun je soms overstappen naar een goedkopere lening. Je kunt dan een hoger bedrag lenen terwijl je nog steeds dezelfde aflossing per maand betaalt. Als je dit overweegt is het belangrijk dat je de financiƫle instelling waar je geld wilt lenen op de hoogte stelt van het feit dat je een lopende lening wilt oversluiten.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan ik mijn nieuwe badkamer financieren?

Reageren is niet toegestaan.