Filetijd en fileleed, wie doet er wat aan? 

Files. We kunnen onze lol weer op. November is de maand dat het lekker vastloopt op de weg. Hoezo nu? 

Schemerdonker en regen. Slechter zicht en constant remmende auto’s. Het is in deze tijd van het jaar de aanleiding voor veel botsingen. Tel daar nog de enorme hoeveelheid auto’s op de weg bij op. Gevolg: files. Veel files. 

November is de maand dat het flink kan vastlopen. Mensen nemen nauwelijks vrije dagen, want die hebben ze liever eind december, het weer wordt slechter en de wintertijd werkt ook niet echt mee. Dan is het in de spits al donker. Zowel in de ochtend als de avond. 

Word flexibel in je tijd

Een goede oplossing zou zijn om eerder of later van huis te gaan, zodat het verkeer zich meer spreidt, maar mensen zijn gewoontedieren en die haal je niet zo snel over om in de ochtend of avond wat flexibel met hun werktijden om te gaan. Als de werkgever dat al zou toestaan. 

Hoe zit het dan met het nemen van de trein of op de fiets naar het werk gaan? Ook al zo lastig. Een verkeerspsycholoog legt uit dat mensen file heus erg vinden. Daarentegen vinden ze de bus of trein nemen en moeten sjouwen met hun Rains rugzak rugzak nog erger. En met de fiets naar het werk spreekt velen ook niet aan. Ook al is dat prima te doen met een waterdichte rugzak op, ook bij regenachtige weer. Nee, we willen gewoon met de auto. 

Wisselen van rijstrook helpt niks 

Volgens de expert zouden de files al zijn opgelost als een klein percentage van de reizigers met hun Ted Baker tas op met het openbaar vervoer zou gaan. Gevolg; mensen zien erna weer mogelijkheden en gaan alsnog met de auto. Fileleed is moeilijk tegen te gaan, blijkt wel. 

Sta je toch weer in een file. Je daar aan ergeren heeft geen zin. Belangrijk is het om er goed op de anticiperen om verder fileleed tegen te gaan. Tijdig remmen en vooral niet onnodig remmen, kan al veel oplossen. Geef ook op tijd richting aan, want doe je dat plotseling dan zorgt dat ervoor dat een medeweggebruiker onverwacht moet remmen. En van rijstrook wisselen schijnt ook een boosdoener te zijn. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 november, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Filetijd en fileleed, wie doet er wat aan? 

Reageren is niet toegestaan.