Nieuw in het Maasziekenhuis: polikliniek voor schildklierknobbeltje

BEUGEN – Vanaf donderdag 5 december start Maasziekenhuis Pantein met een nieuwe polikliniek: de schildkliernoduspoli. Patiënten met een knobbeltje op de schildklier kunnen bij internist-endocrinoloog Hanneke Beijers terecht voor onderzoek.

Foto: Ed van Alem

Goedaardige afwijking

Een knobbeltje op de schildklier is meestal een goedaardige afwijking. “Ik merk dat veel patiënten bang zijn als ze een knobbeltje voelen. Gelukkig kan ik vaak zeggen dat het niet kwaadaardig is. Door de speciale polikliniek kunnen we de patiënt snel duidelijkheid geven,” aldus Hanneke Beijers.

Alle afspraken op één dag

Waar voorheen meerdere afspraken in het ziekenhuis nodig waren, vinden alle onderzoeken nu op één ochtend plaats. Hanneke Beijers legt uit: “Na het intakegesprek maak ik een echo van de schildklier. En als dat nodig is, kan ik ook meteen een beetje weefsel uit de schildklier weghalen. Dit weefsel gaat voor onderzoek naar het Radboudumc. Binnen een week is de uitslag bekend. De patiënt komt dan terug voor de uitslag en een mogelijke behandeling.”

Verwijzing nodig

Voor een afspraak op de schildkliernoduspoli is een verwijzing van de huisarts nodig.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 december, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuw in het Maasziekenhuis: polikliniek voor schildklierknobbeltje

Reageren is niet toegestaan.