Online veiling van gedeelte Gelderse kunstcollectie

PROVINCIE – 135 kunstwerken die behoren tot de kunstcollectie van provincie Gelderland gaan in de verkoop. De veiling gaat via de website veilingenvankunst.nl en loopt van zondag 8 december 2019 20:00 uur tot en met zondag 15 december 20:00 uur. Via deze website kunnen belangstellenden bieden op de kunstwerken.

Provincie Gelderland zet vooral grafiek maar ook schilderijen in de verkoop. De opbrengsten van de veiling worden weer gebruikt om de provinciale collectie te verbeteren.

Ontzameling Gelderse kunstcollectie

De veiling van de kunstwerken maakt onderdeel uit van de zogeheten ontzameling van een klein deel van de kunstcollectie van de provincie Gelderland. Het doel is om de kwaliteit van de resterende collectie te verbeteren. De kunstwerken die nu te koop zijn, zijn kunstwerken die geen connectie hebben met Gelderland of in slechte staat zijn waarbij restauratie niet meer loont. Ook werken waarvan meer dan één exemplaar in de collectie opgenomen is, zijn in aanmerking gekomen voor ontzameling.

Kunstwerken naar musea in Apeldoorn en Esbeek

Provincie Gelderland heeft kort na de bekendmaking van de ontzameling eerder dit jaar musea en kunstenaars als eerste de kunstwerken aangeboden. Kunstenaars konden eigen werken terugkrijgen. Zowel CODA in Apeldoorn als het Andreas Schotelmuseum in Esbeek hebben kunstwerken uit de provinciale collectie ontvangen. CODA heeft 12 werken ontvangen, en het Andreas Schotelmuseum 2 werken. Alle overige 135 kunstwerken, waarvoor musea en kunstenaars geen interesse toonden, zijn nu in de verkoop gezet door provincie Gelderland.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Online veiling van gedeelte Gelderse kunstcollectie

Reageren is niet toegestaan.