Jochem van Gelder op zoek naar beste thuisbakkers van Gelderland

ARNHEM – In de nieuwe serie Het Lekkerste van Gelderland gaat presentator Jochem van Gelder in 12 afleveringen op zoek naar thuisbakkers die lokale lekkernijen uit Gelderland het beste kunnen bereiden. Hij bezoekt steden, plaatsen, dorpen en gehuchten in zijn zoektocht naar de plaatselijke lekkernij.

De speurtocht van Jochem leidt hem naar de oorsprong van het lekkers, de verhalen achter het gerecht en de betekenis van de naam van het gerecht. Met die kennis bezoekt hij de bijbehorende plaats en gaat hij op zoek naar drie thuisbakkers uit de regio die het gerecht het allerlekkerst kunnen bereiden. Van Haantje Pik in Barneveld, tot Arnhemse Meisjes en Lauwse Broaiers.

Op de proef gesteld

Jochem volgt drie thuisbakkers in het bak- en bereidingsproces, terwijl ze de lokale versnaperingen op hun eigen manier bakken. “Het Lekkerste van Gelderland is met recht het lekkerste programma dat ik de afgelopen jaren heb mogen presenteren”, zegt Jochem.

“Niet alleen door de heerlijke lekkernijen die ik uitgebreid heb leren kennen, maar ook door de mooie verhalen en de enthousiaste thuisbakkers.” De creaties worden iedere aflevering beoordeeld door een expert, samen met de Nederlandse televisie-kok Sandra Ysbrandy. Wie lukt het om de lokale lekkernij als beste te bakken?

Finale

Tot slot worden de plaatselijke lekkernijen tegen elkaar afgewogen. De finalisten worden uitgenodigd voor de finale van Het Lekkerste van Gelderland op 4 april 2020, die plaatsvindt bij Omroep Gelderland in Arnhem. Op deze dag gaan zij met elkaar de strijd aan om hun heerlijkheden te kronen als Het Lekkerste van Gelderland. Wie gaat er met de titel vandoor? Ook wordt er op deze dag een receptenboekje gepresenteerd, waarin alle lokale recepten terug te vinden zijn.

Programmagids

Het Lekkerste van Gelderland is vanaf 4 januari wekelijks te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Jochem van Gelder op zoek naar beste thuisbakkers van Gelderland

Reageren is niet toegestaan.