64 kunstwerken uit Gelderse kunstcollectie verkocht

PROVINCIE – 64 kunstwerken uit de kunstcollectie van provincie Gelderland zijn afgelopen week verkocht via de online kunstveiling. Op de website veilingenvankunst.nl zijn in totaal 134 werken aangeboden. De veiling liep van zondag 8 december tot en met zondag 15 december. De totale opbrengst van de veiling bedraagt ruim 4.000 euro. De provincie gebruikt dat geld om de provinciale kunstcollectie te verbeteren.

Een aantal kunstwerken was duidelijk favoriet tijdens de veiling. Op het werk van Rudi van de Wint is maar liefst 44 keer een bod uitgebracht. Het hoogste bod op dit werk was uiteindelijk 360 euro. Dit is niet het hoogste bedrag van de veiling. Op een litho van kunstenaar Robert Motherwell is een bod van 820 euro uitgebracht. De overige werken zijn verkocht voor een bedrag tussen de 5 en 355 euro.

Meeste bieders uit Gelderland

Het gros van de bieders komt uit Gelderland, waaronder ook enkele medewerkers van de provincie zelf. Maar ook uit de rest van Nederland was er belangstelling voor kunstwerken uit de Gelderse collectie, zoals uit Den Haag, Utrecht en Roosendaal.

Opnieuw geveild

De kopers kunnen hun kunstwerk aankomende woensdag 18 december en donderdag 19 december ophalen bij het veilingbedrijf Veilet in Nijmegen. De niet-verkochte kunstwerken blijven bij veilingenvankunst.nl en worden in de komende periode opnieuw geveild via de website. De kunstwerken worden dan samen met overige werken aangeboden op de website.

Kunstcollectie verbeteren

De veiling van de kunstwerken maakt onderdeel uit van de zogeheten ontzameling van een klein deel van de kunstcollectie van de provincie Gelderland. Het doel is om de kwaliteit van de resterende collectie te verbeteren. De kunstwerken die nu te koop zijn, zijn kunstwerken die geen connectie hebben met Gelderland of waarvan meer dan één exemplaar in de collectie is opgenomen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 december, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor 64 kunstwerken uit Gelderse kunstcollectie verkocht

Reageren is niet toegestaan.