muZIEum tikt 42.000 bezoekers aan in 2019

NIJMEGEN – Het muZIEum kijkt terug op een succesvol jaar met 42.000 bezoekers. Dit is het hoogste bezoekersaantal wat het muZIEum ooit gehaald heeft. Al deze bezoekers worden persoonlijk rondgeleid door blinde en slechtziende gidsen. Met het kopen van een entreeticket steunt de bezoeker tevens de missie van het muZIEum: werkgelegenheid creëren voor blinden en slechtzienden.

Heleen Vermeulen, directeur:

“We zijn al zeven jaar dé plek voor de ontmoeting tussen zien en niet zien. We slaan een brug tussen onwetendheid en begrip, en openen jaarlijks van 42.000 ziende bezoekers de ogen, door ze even te sluiten. Iedere bezoeker krijgt een persoonlijke rondleiding door onze gidsen die met hart en ziel hun persoonlijk verhaal vertellen en laten zien wat wèl kan. We doen dat nog steeds zonder structurele subsidie.”

Betaald werk doet er toe 

Het muZIEum is trots op wat de – groeiende groep – medewerkers met elkaar en voor zichzelf bereikt. Elke dag staan de gidsen klaar om hun verhaal te vertellen aan bedrijven, scholen en particuliere bezoekers. En daarmee creëren zij zelf direct bewustwording in de maatschappij.  

Wat bezoekers vaak nog niet beseffen is dat ze met hun komst bijdragen aan werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden, een doelgroep met afstand tot de arbeidsmarkt. Een betaalde baan is voor iedereen van belang, omdat een baan erkenning geeft voor wat je doet en wie je bent en dat is onbetaalbaar.

De ambitie is om te blijven groeien en meer te richten op substantiële en structurele samenwerkingen. Het muZIEum gaat investeren in kwaliteit, waardoor de bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland kunnen gaan toenemen. Hierdoor creëert het muZIEum in 2020 nog meer werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden.

muZIEum op locatie

In 2019 heeft muZIEum op locatie een vliegende start gekend. Het op maat gemaakte programma, met een VR bril die oogaandoeningen simuleert, wordt steeds vaker verzorgd bij organisaties zelf en dus niet in het muZIEum. Hiermee heeft het muZIEum een mooi aanvullend programma op het bestaande aanbod ontwikkeld.

Samen met de organisatie maakt het muZIEum een geschikt programma, dat aansluit op de doelstelling van de dag. Uiteraard altijd begeleidt door een blinde of slechtziende gids. Het geeft organisaties zoveel meer handvatten als de gids ter plaatse laat zien, of beter gezegd laat ervaren, hoe toegankelijk de organisatie is voor iemand die niet (goed) kan zien. Door de persoonlijke ontmoeting dringt het veel beter door.

muZIEum in de spotlights 

Afgelopen jaar was muZIEum genomineerd voor de NRC Charity award 2019 en staat het muZIEum weer in de top 10 van de verkiezing voor het ‘Leukste uitje van Gelderland 2020’, waarvan de winnaar in januari 2020 bekend wordt gemaakt. 

2020 wordt het jaar van innovatie 

Innovatie en ontwikkeling, dat is wat op het programma staat voor het muZIEum in 2020. Een jaar waarin muZIEum op locatie verder wordt uitgerold en heel Nederland binnen handbereik komt. Tevens staan er een aantal innovatieve samenwerkingen op stapel die de beleving van de bezoeker nog meer diepgang gaan geven. Daarover vertelt het muZIEum graag meer in de loop van 2020.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor muZIEum tikt 42.000 bezoekers aan in 2019

Reageren is niet toegestaan.