Website Bibliotheek Gelderland Zuid nu met voorleesfunctie

Alle teksten op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn sinds kort te horen via een voorleesfunctie. De informatie van de bibliotheek is hierdoor makkelijker toegankelijk voor een bredere doelgroep.

De ReadSpeaker-technologie zet online teksten om in natuurlijke spraak. Vanaf ieder apparaat wordt met één klik op de voorleesknop de tekst op de webpagina voorgelezen. Handig voor mensen met een visuele beperking, senioren en voor mensen die de Nederlandse taal (nog) niet goed beheersen.  

Hoe werkt het?

Websitebezoekers klikken rechtsboven op de tekst ‘Zet voorlezen aan’ om de inhoud van de website te beluisteren. Er verschijnt een audiospeler en de tekst van de website wordt voorgelezen. De tekst wordt tegelijkertijd gemarkeerd om meelezen makkelijker te maken. Via de audiospeler kan het volume of de snelheid van het voorlezen aangepast worden. Je hoeft als gebruiker niets te downloaden.

Passend Lezen

De Bibliotheek Gelderland Zuid beschikt voor mensen met een lees- of visuele beperking ook over een uitgebreide collectie grootletter- en luisterboeken. Daarnaast hebben alle bibliotheekleden toegang tot de app ‘Passend Lezen’, met 45.000 gesproken boeken. Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/passendlezen. Of vraag het aan een medewerker.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Website Bibliotheek Gelderland Zuid nu met voorleesfunctie

Reageren is niet toegestaan.