Aantal woninginbraken Gelderland afgelopen jaar gestegen

GELDERLAND – Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018. Alleen in de provincie Gelderland steeg het aantal inbraken in woningen, met bijna 5 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.  

Woninginbraken in de provincie Gelderland

Afgelopen jaar werden er in Gelderland in totaal 4.211 woninginbraken geregistreerd. Dit waren er 4,5 procent meer dan in 2018. Het gros van de inbraken vond plaats in Nijmegen (490), Arnhem (453) en Apeldoorn (386). Aan de andere kant van het spectrum staan de gemeenten Doesburg (7) en Rozendaal (8); waar het minst vaak werd ingebroken.

Opvallende gemeenten

Binnen Gelderland vallen vooral de gemeenten Doesburg en Ede op. In Doesburg daalde het aantal inbraken -relatief gezien- het sterkst, van 13 naar 7 (-46,2 procent). In Ede werden liefst 157 minder woninginbraken geregistreerd (36,5 procent minder). De sterkste ‘stijger’ in Gelderland is Harderwijk, waar er 52 meer woninginbraken werden genoteerd (120,9 procent ten opzichte van 2018).

Independer heeft voor de provincie Gelderland een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeente zoeker’. Hier is voor iedere Gelderse gemeente in kaart gebracht wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom woninginbraken. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 februari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Aantal woninginbraken Gelderland afgelopen jaar gestegen

Reageren is niet toegestaan.