Omleidingen door werkzaamheden N839 Karstraat Huissen

REGIO – Provincie Gelderland sluit vanaf 30 maart tot 17 april de Nijverheidsstraat af tussen Handelstraat en rotonde N839. Deze afsluiting buiten de spits tussen 9.00-15.30 uur geldt voor al het gemotoriseerd verkeer. Aanleiding is het verbreden van het bestaande fietspad aan de kant van de Nijverheidstraat . 

Omrijden kan over de Handelstraat en Veilingweg. Vervolgens voert de provincie uitgebreide asfalteringswerkzaamheden uit op de N839 tussen de rotonde en aansluiting met de A15. Daardoor is van vrijdag 18 april 20.00 uur tot maandag 20 april 5.00 uur in de ochtend de N839 Karstraat vanaf rotonde Nijverheidsstraat tot aansluiting  A15  afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van het nieuwe fietspad.

Meer verkeer

Het verkeer neemt toe in de regio. Onder andere door de geplande doortrekking van de A15 en het verbreden van de A12. We leggen daarom twee extra rijstroken aan tussen de Papenstraat in Bemmel en de Lingewal in Huissen. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de grotere aanpassing van de N839. Provincie Gelderland verbreed de Karstraat naar een dubbele rijbaan en plaatst op de kruising Baalsestraat (Linie) en Karstraat (Dikelsestraat) verkeerslichten.

Langs de westzijde van de weg (van Huissen richting Bemmel) ligt het nieuwe fietspad en een parallelweg. Dit fietspad sluit later aan op de toekomstige tunnel onder de A15. De provincie verwacht dat er nog 1 extra weekendafsluiting nodig is voor de laatste werkzaamheden aan dit stuk weg. Dan krijgt dit wegvak de laatste laag asfalt en worden de verkeerslichten geplaatst.

Meer informatie
De aanwonenden en bedrijven om en nabij dit traject krijgen tijdig bericht over mogelijke tijdelijke aanpassingen. Meer informatie leest u op gelderland.nl/N839. Kijk voor actuele werkzaamheden en omleidingsroutes op www.bereikbaargelderland.nl.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Omleidingen door werkzaamheden N839 Karstraat Huissen

Reageren is niet toegestaan.