Bibliotheek Gelderland Zuid sluit tot en met 6 april alle vestigingen

REGIO – Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, sluit de Bibliotheek Gelderland Zuid in ieder geval tot en met maandag 6 april 2020 alle bibliotheekvestigingen in haar werkgebied.

De veiligheid en gezondheid van de medewerkers, vrijwilligers en bezoekers staan voorop. Daarom heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid besloten om van maandag 16 maart tot en met in ieder geval maandag 6 april 2020 alle bibliotheekvestigingen te sluiten. Dit geldt voor alle vestigingen in de zes gemeenten in het werkgebied van de Bibliotheek Gelderland Zuid: Nijmegen, Heumen, Berg en Dal, Beuningen, Overbetuwe en Lingewaard.

Afgelopen vrijdag annuleerde de bibliotheek al alle activiteiten in de vestigingen. Nu bekend is geworden dat per direct ook alle scholen dichtgaan, betekent dit dat alle dienstverlening van de bibliotheek tijdelijk stopt. Dit geldt ook voor de dienstverlening aan het onderwijs.

Boetevrij

De bibliotheek hanteert tussen vrijdag 13 maart en 6 april een boetevrij beleid. Voor materialen waarvan de uitleentermijn in deze periode verloopt, hoeft geen telaatgeld te worden betaald. Opgebouwde boetes voor en na deze periode moeten uiteraard wel worden betaald.

E-books en luisterboeken

Bibliotheekleden kunnen gratis gebruik blijven maken van de online diensten van de bibliotheek, zoals het lenen van e-books en luisterboeken. Geleende materialen kunnen online worden verlengd via ‘Mijn Bibliotheek’ op www.obgz.nl of via de Bibliotheek Wise-app. De bibliotheek denkt de komende tijd na over alternatieve dienstverlening. Kijk voor de meest actuele informatie op www.obgz.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bibliotheek Gelderland Zuid sluit tot en met 6 april alle vestigingen

Reageren is niet toegestaan.