HoodHero: voor iedere held die de zorg wil helpen

REGIO – HoodHero is een nieuw platform om onze helden in de zorg te ondersteunen. Via het platform vinden zorginstellingen de hulp die zij nodig hebben in deze roerige tijden. Vrijwilligers zorgprofessionals en oud-zorgprofessionals kunnen zich aanmelden via HoodHero en zorginstellingen vinden de hulp die zij nodig hebben.

Het platform voorziet ook in donaties, waarmee de vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet. HoodHero is een initiatief van 8 Nederlandse bedrijven die iets wilden doen om de zorg te helpen in de strijd tegen COVID-19.

Nu de druk op de zorg toeneemt, vragen veel mensen zich af hoe zij kunnen helpen. HoodHero brengt iedereen die wil helpen en zorginstellingen die hulp nodig hebben samen. Op HoodHero kunnen helden uit de buurt zich aanmelden als vrijwilliger of zorgprofessional. Zorginstellingen kunnen uit alle aanmeldingen hulp selecteren, of zelf vacatures voor hulp uitzetten.

Iedereen kan helpen

Bij HoodHero kunnen alle helden zich aanmelden. Met en zonder medische kennis. Er is in de zorg veel behoefte aan extra zorgpersoneel, maar ook achter de schermen is veel werk te doen. Zo is er voor mensen met en zonder zorgachtergrond voldoende te doen om onze zorg te ontlasten in de strijd tegen COVID-19.

Bij aanmelding wordt gevraagd naar jouw achtergrond, kennis en hoe je wilt helpen: als zorgprofessional, vrijwilliger of anders. Zorginstellingen in de buurt krijgen zo al snel een eerste blik op welke hulp ze kunnen inschakelen. Het maakt niet uit hoeveel uur je kunt helpen, of wat je kunt en wilt doen. Alle hulp is welkom en iedereen kan zich aanmelden als Held uit de buurt!

Deelnemende zorginstellingen

Zorginstellingen die hulp nodig hebben, kunnen zoch gratis aanmelden. Zij worden ontzien in het gehele recruitmentproces: de zoektocht naar kandidaten (professionals en vrijwilligers), marketing, screening en selectie.

Zorginstellingen zoals UMC Utrecht, Amerpoort, Halte Zomervilla, Reinier de Graaf, ZorgSpectrum, Catharina ziekenhuis, Antoni van Leeuwenhoek, ’s Heeren Loo, Caryn, Tzorg, Activite en Topaz hebben al aangegeven graag gebruik te maken van de helden die zich bij HoodHero aanmelden. Alle zorginstellingen die hup kunnen gebruiken, kunnen zich hier aanmelden.

Help de helden en de horeca

Wie geen vrijwilligerswerk kan bieden, kan doneren aan de zorgvrijwilliger. Deze donaties worden omgezet naar tegoedbonnen. Een reward waarmee vrijwilligers de erkenning krijgen die zij verdienen.

De donaties geven zijn er niet alleen voor de vrijwilligers, zij helpen ook nog eens de getroffen horeca. Donaties worden omgezet naar waardebonnen voor de diverse horecaondernemers in de regio. Van snackbar tot sterrenrestaurant. Zo krijgen de horecaondernemers een extra steuntje in de rug en helpen we hen er sneller bovenop.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor HoodHero: voor iedere held die de zorg wil helpen

Reageren is niet toegestaan.