Twaalfde editie BIG Challenge verzet naar 2021

De jubileumeditie van Alpe d’HuZes is verplaatst naar 2021. Het nieuws dat Alpe d’HuZes dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaat, kwam ook voor de organisatie van BIG Challenge niet meer als een verrassing. BIG Challenge, farmers against cancer, behoort al jarenlang tot de grootste teams bij Alpe d’HuZes.

Na een zorgvuldige afweging heeft de koersorganisatie moeten besluiten om Alpe d’HuZes 2020 in zijn geheel te verschuiven naar juni 2021. Door alle maatregelen rond het coronavirus in zowel Nederland als Frankrijk kunnen niet de voorbereidingen worden getroffen die nodig zijn om een veilige en verantwoorde koersweek te organiseren. De deelnemers gaan door met hun voorbereidingen en blijven zich inzetten voor Alpe d’HuZes en daarmee voor KWF kankerbestrijding.

Ruim 10 miljoen euro

Dit jaar heeft BIG Challenge het grootste aantal deelnemers in haar historie. In totaal hebben 333 deelnemers zich aangemeld voor de Alpe d’HuZes of Alpe d’HuZus. Samen hebben zij al € 864.101 ingezameld. Hiermee passeert het totale sponsorbedrag dat BIG Challenge heeft bijgedragen de 10 miljoen euro. De afgelopen 11 edities hebben in totaal al ruim 1.700 mensen met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes deelgenomen. BIG Challenge is al jaren de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding.

Acties lopen door

Als mensen uit de agri & foodsector zijn de deelnemers  ook realistisch en gewend om met tegenslagen om te gaan. De deelnemers gaan met opgeheven hoofd en hetzelfde enthousiasme door naar volgend jaar. Binnen Alpe d’HuZes is afgesproken dat alle actiepagina’s en ontvangen bedragen voor volgend jaar blijven staan. BIG Challenge hoopt dat het iedereen gegeven is om er dan weer bij te zijn en wil de sponsoren alvast hartelijk bedanken voor hun bijdrage. 

Op naar  2021

BIG Challenge gaat met de huidige teams naar 2021 en blijft zich inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daarmee maken zij extra onderzoek naar overleven met kanker mogelijk. Bij al die acties wordt uiteraard ook met trots het ‘echte’ verhaal van de agrarische sector verteld. In de koersweek, 31 mei tot en met 6 juni,  gaat BIG Challenge aandacht besteden aan Alpe d’HuZes, het gedachtengoed en de trots op de agrarische sector.

Foto (C): Jannemieke Termeer


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Twaalfde editie BIG Challenge verzet naar 2021

Reageren is niet toegestaan.