Bewaar textiel nog even thuis

REGIO – Kledingkast ook opgeruimd? Dat merkt Dar goed. Veel textielcontainers zitten vol en verwerkers kunnen de grote bergen textiel helaas niet aan. Door het coronavirus ligt de textielmarkt voor een groot deel stil. Bewaar textiel nog even thuis en voorkom dat het verbrand wordt als restafval.

Bewaar textiel in een dichte zak en op een droge plek. Zo kan het later weer gebruikt worden als grondstof voor nieuw textiel. Bedankt voor ieders hulp.

Tassen vol oude kleding uit kledingkast?

Liever geen oude kleding thuis bewaren? Milieu Centraal geeft de volgende tips. Organiseer een online ruilfeest met vrienden. Repareer of upcycle oude kleding. Met creativiteit van een oud item iets nieuws maken. Of zet kleding online.

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie kijken inwoners op www.dar.nl/textiel, www.dar,nl/coronavirus, de digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar app. Voor vragen nemen zij contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via info@dar.nl of 024-3716000.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bewaar textiel nog even thuis

Reageren is niet toegestaan.