Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het eerste kwartaal van 2020 103 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het eerste kwartaal dit jaar 103 projecten ondersteund. Daarmee werd € 270.986 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

In het afgelopen kwartaal kregen 103 nieuwe projecten ondersteuning van het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren, zoals het Palet Fonds en het Gelders Waterschapsfonds. Door de huidige Coronacrisis zullen sommige projecten geen doorgang kunnen vinden of worden evenementen uitgesteld.

De toekenningen werden gedaan in diverse sectoren. Een vlindertuin in de gemeente Overbetuwe ontving een bijdrage, de muziektheaterproductie Op Tijd Boven Water in de natuur langs de IJssel wordt mede mogelijk gemaakt, en de voorstelling Superfruut over de leefbaarheid van het platteland ontving een toekenning. Andere bijzondere projecten zijn een audiovisuele tour Woudhout van Stichting Sneeuwvonk, het Erfgoedfestival met het thema Oost/West en het tekenfestival The Big Draw in Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn en Ede.

Meer toekenningen staan vermeld in de bijlage.

Particulier geld

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen

Er kunnen nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland.  Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het eerste kwartaal van 2020 103 projecten

Reageren is niet toegestaan.