Online je studie kiezen: Helicon biedt alternatieven voor open dagen

REGIO – Om de juiste studiekeuze te maken in coronatijd, bieden Helicon MBO Velp en Helicon MBO Nijmegen in mei en juni online voorlichtingen aan. Op deze manier kunnen examenleerlingen en carrièreswitchers toch een goede studiekeuze maken. “Studiekiezers kunnen over een specifieke opleiding een presentatie volgen of kiezen voor een een-op-eengesprek met één van onze docenten,” vertelt Arjen Jaarsma, directeur van beide mbo-scholen.

“Via videobellen vertellen docenten over de opleidingen die we bieden en beantwoorden ze alle vragen van de studiekiezer,” licht Jaarsma toe. “In de presentatie krijgen de deelnemers veel feitelijke informatie over een opleiding, in een een-op-eengesprek gaat het met name over de persoonlijke situatie van de studiekiezer. Door deze beide vormen aan te bieden, hopen we dat elke studiekiezer ook in deze tijd een goede keuze kan maken.”

Natuuropleidingen voor volwassenen: voor iedereen die nog niet uitgeleerd is

Naast de voltijdopleidingen, biedt Helicon ook een aantal opleidingen waarbij je één dag per week naar school gaat: ideaal voor (jong)volwassenen die werken en leren willen combineren. De opleidingen Watermanagement, Bos- en natuurbeheer, Medewerker buitenruimte, Schaapherder en Boomverzorging / European Tree Worker zijn deeltijd in Velp te volgen en de opleiding Hovenier in Nijmegen. Naast dat je één dag per week op school bent, werk je minimaal twee dagen per week in het werkveld. “De klassen van deze opleidingen zijn een mix van carrièreswitchers, mensen die doorleren in hun vak en jongeren die zo snel mogelijk aan het werk willen,” vertelt Jaarsma. “In de vakgebieden Watermanagement, Hovenier en Boomverzorging is bovendien veel werk te vinden en is de kans op het vinden van een leerwerkplek groot.”

Nog plekken beschikbaar bij diverse opleidingen

De wettelijk deadline voor het aanmelden voor een mbo-opleiding lag dit jaar op 1 mei. Mbo-scholen zijn inmiddels niet meer verplicht om iedere student aan te nemen, maar bij Helicon MBO Velp en Nijmegen zijn in de meeste klassen nog een aantal plaatsen beschikbaar. “Zeker bij de BBL-opleidingen zien we dat de aanmeldingen later binnenkomen en hebben we nog plekken beschikbaar, maar ook bij onze reguliere opleidingen zijn nog een aantal plekken vrij. Bij Helicon MBO Velp is er bij iedere opleiding momenteel nog een enkele plek vrij, waaronder bij de opleidingen Outdoor en recreatie, Voeding en welzijn en Onderzoeker natuur en milieu. In Nijmegen is er nog plek bij de opleidingen Dier en gedrag, Tuin- en landschapsinrichting en Maatschappelijke zorg en groen. Jaarsma raadt wel aan om je zo snel mogelijk in te schrijven. “Als je je snel aanmeldt ben je zeker van je plek en mis je niet de kennismaking met je klas en coach in juni. Zo kun je eind augustus meteen goed van start gaan.”

Online voorlichting bijwonen

Op kennismaken.helicon.nl staat meer informatie over de opleidingen van Helicon en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een online kennismaking.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Online je studie kiezen: Helicon biedt alternatieven voor open dagen

Reageren is niet toegestaan.