Theaters werken samen en brengen ‘Ok Ok’

REGIO – Nu de theaters gesloten zijn, zoeken zij naar online varianten om contact te houden met het publiek. Samen met Alkmaar, Weert, Venlo en Zwolle werkte Stadsschouwburg en De Vereeniging een concept uit om de succesvolle theatervoorstelling ‘Ok Ok’ na tien jaar terug te brengen in een online variant. De voorstelling ging tien jaar geleden in première in Nederland en werd lovend ontvangen door de pers. Nu keert de voorstelling terug in zowel een online variant als straks in juni weer in het theater voor een vierkoppig publiek.

‘Ok Ok’ is een minimalistische komedie die wordt uitgevoerd door het publiek zelf. Vier deelnemers lezen hardop, de gemarkeerde woorden voor uit het script dat ze krijgen.

De tekst lijkt steeds vooruit te lopen op de gedachten van de lezers. Het resultaat is een grappig script dat een merkwaardig ‘live’ object lijkt. Een tekst, die lijkt geschreven op hetzelfde moment als dat hij gelezen wordt. Concept en tekst van Ant Hampton & Gert-Jan Stam.

De Volkskrant gaf de voorstelling vier sterren. “De intieme, vierkoppige voorstelling OK OK is een even eenvoudige als geraffineerde brainwave die potentie heeft om langs zomerfestivals te trekken.” Annette Embrechts

Deze week is de verkoop gestart voor de online-versie via de website van Stadsschouwburg en De Vereeniging.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Theaters werken samen en brengen ‘Ok Ok’

Reageren is niet toegestaan.