Inschrijving IGNITE Award voor sociaal ondernemers van start

REGIO – Vanaf nu kunnen startend sociaal ondernemers zich inschrijven voor de zesde editie van de IGNITE Award. IGNITE is een groeiprogramma voor social startups in Oost-Nederland die een sociaal of maatschappelijk doel nastreven.

Uit alle inzendingen worden acht deelnemers gekozen. Deze acht Gelderse en Overijsselse ondernemers krijgen, middels een intensief trainingstraject én de kans op een investering van 100.000 euro, de mogelijkheid hun onderneming echt op poten te zetten. De inschrijving sluit op 31 juli.

Juist nu kijken startend sociaal ondernemers vooruit. Zij durven nieuwe oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen uit te proberen. Maar hoe doe je dat op een financieel duurzame manier? Tot en met 11 juli zijn de verhalen van verschillende oud-deelnemers te horen op Sublime FM. IGNITE – een initiatief van het Anton Jurgens Fonds – helpt deze ondernemers haalbare businesscases te ontwikkelen.

Deelnemende startups worden na aanmelding beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap, financiële haalbaarheid en het vermogen om in de toekomst op te schalen. De meest veelbelovende social startups worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Acht beginnend sociaal ondernemers starten vervolgens op 14 september aan een intensief groeiprogramma. Zij nemen deel aan workshops over het belang van impactstrategie, (online) marketing en sales, finance, governance en rechtsvormen.

Tijdens dit traject worden zij bijgestaan door succesvolle ondernemers en experts. Zij coachen de deelnemers op ondernemersvaardigheden en begeleiden hen bij het verder realiseren van hun plannen.

Op 12 november strijden de vier sterkste deelnemers tijdens de finale om de IGNITE Award. Voor publiek, pers en jury pitchen zij hun verhaal. De winnaar van de IGNITE Award 2020 ontvangt een startkapitaal van 100.000 euro. De nummer twee ontvangt 50.000 euro.

Startend sociaal ondernemers kunnen zich hier aanmelden: www.igniteaward.nl/aanmelden

Foto (C): Marleen Kuipers


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Inschrijving IGNITE Award voor sociaal ondernemers van start

Reageren is niet toegestaan.