Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen

REGIO – Om kinderen ook in de zomervakantie te stimuleren om met boeken bezig te zijn, organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid een ‘Zomer in je Bol Bingo’. Vanaf 13 juli kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar een bingokaart met verschillende leeschallenges ophalen in de bibliotheek. De bieb deelt zomerse prijzen uit aan de kinderen die meedoen.

Tijdens de zomervakantie blijkt de leesvaardigheid van kinderen vaak terug te vallen. Daarom stimuleert de Bibliotheek Gelderland Zuid kinderen om ook tijdens de zomer door te lezen. Van 13 juli tot en met 23 augustus kunnen ze meedoen met de ‘Zomer in je Bol Bingo’: een bingospel met verschillende challenges die te maken hebben met boeken en lezen.

De opdrachten luiden bijvoorbeeld ‘speel een verhaal uit een boek na’, ‘lees samen met je vader of moeder hun favoriete jeugdboek’ of ‘ontwerp je eigen bibliotheekpas’. De challenges kunnen kinderen afstrepen op de bingokaart. Er zijn twee verschillende bingokaarten: voor kinderen van 4-6 jaar en 7-12 jaar.

Zomerse prijzen

De bingokaart is verkrijgbaar bij de balie in de bibliotheken. Ook wordt een groot aantal bingokaarten verspreid via basisscholen in het werkgebied van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Als er voldoende challenges op de bingokaart zijn uitgevoerd en afgestreept, kunnen kinderen met hun bingokaart een zomerse prijs ophalen in de bieb.

BiebBoys

Voor fans van de BiebBoys is er goed nieuws: Kees en Joran komen deze zomer terug. Tijdens de coronasluiting van de bibliotheek maakten de BiebBoys in totaal 25 afleveringen die door het hele land werden bekeken. De educatiemedewerkers van de bieb hebben zes nieuwe afleveringen opgenomen voor de ‘Zomer in je Bol Bingo’. Hierin dagen ze kinderen van zeven jaar en ouder uit om bijzondere opdrachten te doen.

De afleveringen van de BiebBoys zijn vanaf 13 juli te zien via de actiesite: www.obgz.nl/bingo. Hier zijn ook de bingokaarten als pdf-bestand te downloaden.

Foto (C): Bibliotheek Gelderland Zuid


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bibliotheek start ‘Zomer in je Bol Bingo’ voor kinderen

Reageren is niet toegestaan.