‘Coronatijd was chaotisch, gekte nu wel voorbij’

Verspeek Graszoden heeft chaotische tijden achter de rug, mede door het coronavirus. Oprichter Christiaan Verspeek klaagt niet, maar draagt. “Ik heb het nog nooit zo druk gehad; het leek alsof heel Nederland een nieuw gazon wilde. Het was chaotisch, maar goed voor ons bedrijf en we mogen zeker niet klagen. We werken nu efficiënter en hebben een contactloze ‘graszoden drive-thru’ gerealiseerd.”

Verspeek is gespecialiseerd in gras, in welke vorm en soort dan ook. Van bezorgen tot aanleggen en voorbereiden, het bedrijf begeleidt de klant van a tot z. “We verkopen graszoden, bodemverbeteraars en bemesting, maar zorgen ook voor het hele proces. Als mensen een nieuw gazon willen, komen wij om de hoek kijken. Wij halen het oude gras weg, verbeteren de grond en leggen de nieuwe graszoden aan of zaaien een nieuw gazon in. Dit doen wij met meerdere medewerkers binnen het bedrijf.”

Verspeek richtte zijn firma tien jaar geleden op. “Daarvoor werkte ik in loondienst. Afgelopen periode is enorm druk geweest, maar dat is niet erg hoor. Iedereen was door corona natuurlijk thuis en ging met de tuin aan de gang. Tot aan half juni was het een grote gekte. Daarna werd het – door de versoepeling van de maatregelen rondom corona en de vakantieperiode – wat rustiger. In het najaar gaat het weer aantrekken.”

Hoe zal die herfst er voor hem uitzien? “Dat weten we nooit exact, omdat we niet ver vooruitplannen. Dat doen we meestal voor twee weken. Dat is een bewuste keuze, zodat klanten nooit lang hoeven te wachten op een nieuw gazon. Wel weet ik bijna zeker dat we weer volop aan de slag kunnen.”

En waar komen zijn klanten vooral vandaan? “Meestal wel in de buurt van Groesbeek, een uur ongeveer daar vandaan. Daarnaast hebben we elke zaterdag in Maren-Kessel een ‘graszoden-afhaalpunt’.”

Wat zijn merkbare trends in ‘grasland’? “We merken dat mensen voor gemak gaan en steeds vaker een robotmaaier en een automatisch beregeningssysteem laten installeren.”

Tot slot wil hij nog het volgende kwijt. “Wij zijn er voor de kleine gazonnetjes, maar werken ook voor gazons van 4000 tot 5000 vierkante meter. Voor elke tuin dus zogezegd!”

Verspeek Graszoden
Wylerbaan 57
6561 KP Groesbeek
E-mail: info@verspeekgraszoden.nl
www.verspeekgraszoden.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor ‘Coronatijd was chaotisch, gekte nu wel voorbij’

Reageren is niet toegestaan.