Oogstfeest in de moestuin Ooij samen met Forte Welzijn

OOIJ – “Precies elf maanden nadat een aantal raadsleden samen met leden van de dorpsagenda een kijkje kwamen nemen bij de Moestuin Ooij, staat de moestuin vol in de bloei.

De vrijwilligers hebben samen met de nieuwkomers flink hun handen uit de mouwen gestoken. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt. En zie hier het resultaat. Er groeien courgettes, aardbeien en aardappelen. Elke week kan er geoogst worden!”, verteld Christiane Langenberg, Participatiecoach Forte Welzijn, enthousiast.

Moestuin Ooij is een initiatief van twee buurvrouwen met een braakliggend stukje grond tussen hun huizen. Zij bedachten een manier om nieuwkomers en andere inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met elkaar. Wat is nou een betere manier om een brug te slaan, dan door samen te tuinieren? Spelenderwijs leren ze van elkaar, over verschillende groenten, gerechten en bewerken van de grond. Dit levert behalve de mogelijkheid om mee te doen, een belangrijke bijdrage aan de taalontwikkeling van de nieuwkomers. Forte Welzijn ondersteunt daarom van harte dit fantastische inwonersinitiatief.

Kom ook een keertje langs en maak een praatje met de vrijwilligers van de moestuin. Zij zijn iedere maandag vanaf 14.00 uur bij de moestuin te vinden en kunnen met trots vertellen over dit project. De moestuin bevindt zich aan het Schoolpad 3 in Ooij.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Oogstfeest in de moestuin Ooij samen met Forte Welzijn

Reageren is niet toegestaan.