Snelle fietsroute MaasWaalpad open

REGIO – Zaterdag 26 september 2020 opent de snelle fietsroute MaasWaalpad. Dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan. De gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen en de 3 provincies nodigen u uit de fietsroute te verkennen. Langs de route vindt u tussen 12.00 en 15.00 uur de 7 organisaties met een kleine attentie of een lekkernij.

MaasWaalpad

Het MaasWaalpad is een nieuwe (fiets)verbinding tussen de Campus Heyendaal in Nijmegen en het treinstation in Cuijk. De route is vlak en heeft weinig obstakels. Forensen, scholieren en toeristen fietsen zo sneller naar werk, studie of verblijfplaats. Onderdeel van het MaasWaalpad is een nieuwe brug over de Maas, De Maasover. De fietsbrug levert fietsers – van en naar Cuijck-  2,5 kilometer winst op in vergelijking met de route over de A73 brug. We verwachten dat veel forensen en scholieren gebruik gaan maken van de brug.

De Maasover  

Via een naamwedstrijd kreeg de nieuwe fietsbrug de naam De Maasover. 8 inzenders stelden deze naam voor. Zij ontvangen hiervoor een prijs van provincie Gelderland. De brug heeft ook een voetpad. Zo kunnen ook wandelaars de oversteek tussen de toeristische trekkers het ‘Rijk van Nijmegen‘ en het ‘Land van Cuijk’ maken.

Gezellig fietsen

In verband met COVID-19 en de bijbehorende maatregelen zien de samenwerkende provincies en gemeenten af van een officiële opening. We laten de ingebruikname niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom vindt u zaterdag 26 september 2020 tussen 12.00 en 15.00 uur stands langs de route. Hier wacht een lekkernij of een kleine attentie van de samenwerkende organisaties op u. Er is geen vaste starttijd en u kan starten op een willekeurige plek langs de route.

Stands

Op 7 locaties kunt u stoppen voor een aardigheidje van de betrokken overheidsinstanties.

Provincie Gelderland Nijmegen (Heyendaal) bij campus, Holwerdapad
Gemeente Nijmegen Nijmegen, bij de atletiekbanen
Gemeente Heumen Malden, bij de Heemtuin
Provincie Limburg Molenhoek, bij Bagijnstraat
Gemeente Mook en Middelaar Mook, bij de fietsbrug De Maasover
Gemeente Cuijk Cuijk, bij de fietsbrug De Maasover
Provincie Noord-Brabant Cuijk, bij treinstation

 

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de snelle fietsroute MaasWaalpad? Op de website met alle Gelderse snelle fietsroutes vindt u alles over het MaasWaalpad

Bron: provincie Gelderland 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 september, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Snelle fietsroute MaasWaalpad open

Reageren is niet toegestaan.