Stiltewandeling bij Landgoed Mookerheide

MOLENHOEK – Wandelen in stilte is terugkeren tot de rust die in de drukte van het leven vaak wordt gemist. Stilte en rust ervaren in de natuur is de stilte en rust in jezelf laten doordringen. Daarom organiseert Natuurmonumenten op 26 september een stiltewandeling. Deze wandeling is juist zo bijzonder, omdat we in gezelschap van een groep mensen met elkaar deze stilte zullen gaan ervaren.

Het thema van deze wandeling is de herfst, het jaargetijde van oogsten en loslaten. Hierin mogen we gaan oogsten wat er in het voorjaar is gezaaid en wat er in de zomer is gegroeid. Je kunt kijken wat je van deze oogst graag mee wilt nemen of bewaren voor de winter. Wat je niet meer nodig hebt kun je loslaten. Gebruik je zintuigen en ontdek wat er nu in ontwikkeling is.

Geniet van deze prachtige wandeling met een ervaren Stiltewandeltrainer, zij neemt je graag mee in de indrukwekkend natuur rondom het Jachtslot met zijn prachtig bos over de hellingen van de stuwwal. Onderweg zullen we eenvoudige rek en stretch oefeningen doen en een meditatie of visualisatie. Tip van de boswachter: Trek kleding aan wat niet schuurt, kraakt of piept. Zo ervaar je de stilte nog beter!

Praktische informatie

Tijdens deze middag word je om 14:00 uur welkom geheten op de parkeerplaats bij het Jachtslot. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De middag duurt tot 16:30 uur. Er kunnen maximaal 15 personen mee. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dit kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda. Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Door jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van Landgoed Mookerheide.

Foto: Natuurmonumenten –  Rene Koster


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 september, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Stiltewandeling bij Landgoed Mookerheide

Reageren is niet toegestaan.