Maasziekenhuis: met Parkinsonhorloge meer goede uren

BEUGEN – Maasziekenhuis Pantein zet sinds kort het innovatieve Parkinsonhorloge in voor Parkinsonpatiënten. Het horloge registreert de bewegingen van patiënten en helpt om de medicatie goed in te stellen. Dit levert meer goede uren per dag op en meer kwaliteit van leven. Dat is enorme winst.

Beter beeld patiënt

Parkinsonpatiënten hebben heel wisselend last van hun ziekte. Dat maakt het moeilijker voor de specialist of Parkinsonverpleegkundige om tijdens het spreekuur een goed beeld te krijgen hoe het met de patiënt gaat. Parkinsonpatiënten dragen het horloge een week lang dag en nacht voordat zij de neuroloog bezoeken.

Meer goede uren

Met de informatie van het horloge krijgt de neuroloog een objectiever en beter beeld van hoe het gedurende de dag met de patiënt gaat. Anke Snijders, neuroloog: “Met de digitale gegevens uit het horloge kan ik de medicatie goed instellen. Daardoor verbetert bij de patiënt het gevoel en de mobiliteit tijdens de dag en daarmee wordt het leven weer een stuk aangenamer. De patiënt kan hierdoor ook zelf meer bepalen wat hij of zij wil op een dag.”

Meer goede uren

Jacqueline Arts, Parkinsonverpleegkundige, verwacht dat patiënten ontzettend blij zijn met dit horloge. “Als iemand door het horloge meer goede uren op een dag heeft dan is dat enorme winst. Meer goede uren betekent voor een Parkinsonpatiënt minder kans op complicaties, zoals valpartijen, een opname in het ziekenhuis of mentale problemen.”

Voor wie is het horloge?

De neuroloog bekijkt of de inzet van het Parkinsonhorloge zinvol is voor een patiënt. Het horloge wordt ingezet bij patiënten die tijdens hun afspraak moeilijk kunnen aangeven wanneer en waardoor zij minder functioneren.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 september, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Maasziekenhuis: met Parkinsonhorloge meer goede uren

Reageren is niet toegestaan.