Maandelijkse Stiltewandeling met Naar Buiten Natuurbeleving

BERG EN DAL – Vanaf zaterdagochtend 17 oktober organiseert Ron Hoenderboom van Naar Buiten Natuurbeleving ëen keer in maand een stiltewandeling in een van de mooie bosrijke gebieden van de gemeente Berg en Dal. Wat maakt een stilte wandeling dan zo speciaal?

Wandelen in stilte heeft zoveel te bieden, je hoeft even helemaal niets gewoon zijn met de natuur en de natuur in jou, je hoofd krijgt rust en je zakt meer in je lijf. Het is een moment van loslaten en daarnaast weer nieuwe energie opdoen. Wanneer je in stilte wandelt in het bos worden je zintuigen op een hele andere manier geprikkeld. En ben je veel meer bewust van de kleine bijzondere momenten die je anders voorbij zult lopen. Zoals de geur van een boom, een druppel aan een varenblad het geluid van een overvliegende Buizerd. De ruimte die de stilte van de natuur je geeft laat je genieten en verwonderen van zoveel moois.

En is voeding voor je geest en je lichaam je komt tot rust, veel valt van je af en daarnaast ben je actief en gezond in beweging. Dagelijks krijgen we enorm veel informatie en prikkels te verwerken door alles wat we binnen krijgen door onder andere de mensen om ons heen, sociale media , tv en radio.

Zeker in dit bijzondere jaar waarin dit alles nog versterkt wordt door alles wat gebeurt omtrent de corona situatie. Het wordt soms steeds moeilijker om je hier aan te onttrekken en de rust en stilte op te zoeken en dit is juist zo belangrijk en waardevol juist nu.

Op zaterdag 17 oktober om 10 uur gaan het mooie oude de bos achter Park Dekerswald verkennen en laten ons in stilte verwonderen door al het moois wat we daar tegen komen. De wandeling is geschikt voor iedereen we wandelen in een rustig tempo. De afstand die we lopen is 6 km en onderweg wordt er gezorgd voor een warme kop thee met wat lekkers. Om 12 uur zijn we weer terug bij het beginpunt.

En op zaterdag 21 november is de volgende wandeling en vertrekken we vanaf camping de But aan de postweg 10 te Berg en Dal. De kosten voor deze stiltewandeling is vijf euro p.p. wil je meer informatie of opgeven dat kan via naarbuitennatuurbeleving@outlook.com of door te bellen naar Ron Hoenderboom 06-10180321.

Meer informatie is ook te vinden op de site www.naarbuitennatuurbeleving.com

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Maandelijkse Stiltewandeling met Naar Buiten Natuurbeleving

Reageren is niet toegestaan.