Gratis Training Werken met Nieuwe Nederlanders

GROESBEEK – Je komt thuis bij dat net gevestigde gezin, dat zich probeert thuis te voelen in dit vreemde land en de taal niet machtig is. Hoe doe je dat als vrijwilliger?

Als teamcoach van een sportclub krijg je een nieuw jongetje in je team: je wil kennismaken met de ouders die zichtbaar nieuw in Nederland zijn. Hoe pak je het aan?

Je woont als nieuwkomer in Nederland. Je moet je gedragen naar de Nederlandse normen en waarden. Het Nederlands snel leren spreken. Bovendien hoor je dat je vooral mee moet doen. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend.

Helaas is dat niet altijd het geval. Gelukkig zijn er Nederlanders die zich in hun vrije tijd inzetten om Nieuwe Nederlanders te helpen integreren. Maar ook deze vrijwilligers lopen wel eens ergens tegen aan. Taalachterstand, andere normen en waarden, het ontbreken van kennis. Daarom organiseert Forte Welzijn in 2 dagdelen de gratis training Werken met Nieuwe Nederlanders.

Thema’s die aan bod komen zijn: Asielprocedure, Eenzaamheid, Trauma en Taal.

Woensdag 28 oktober 19.00-21.30

Thema’s: Asielprocedure en Eenzaamheid

Locatie: Voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39 in Groesbeek

Woensdag 4 november 19.00-21.30

Thema’s: Trauma en Taal

Locatie: Dorpshuis De Schakel, De Honsvoet 2 in Oosterhout

Meld je aan via info@fortewelzijn.nl. Vermeld hierbij: je naam, je telefoonnummer, de data én dat het de Training Werken met Nieuwe Nederlanders betreft.

Meer weten?

Overbetuwe: Saskia Henze saskia.henze@fortewelzijn.nl
Berg en Dal: Lisanne Bron lisanne.bron@fortewelzijn.nl.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gratis Training Werken met Nieuwe Nederlanders

Reageren is niet toegestaan.