Discotheek De Linde in Groesbeek staat alweer te koop

Het is een plek waar vele prille jeugdliefdes opbloeiden, waar bijvoorbeeld Gerard Joling en Maywood en tal van andere (Groesbeekse) artiesten en bands op het podium stonden. Een plek van vele herinneringen. De familie Derks verkocht aan het eind van de zomer van 2019 de tent, om vervolgens direct weer voor een huurconstructie te kiezen.

Prijs verdubbeld

Men kan bezuinigen door het stroomverbruik in te perken, voor de goedkoopste autoverzekering te kiezen, of simpelweg (overbodig geraakt) onroerend goed te koop te zetten. Ging het pand van De Linde in 2019 nog voor 750.000 naar de nieuwe eigenaar, intussen staat het weer te koop voor bijna het dubbele: 1,4 miljoen.

Herinneringen aan De Linde

De Linde is een multifunctioneel zalencentrum aan de Cranenbergsestraat, maar staat in Groesbeek vooral bekend als discotheek. Het is een plek waar veel dorpelingen elkaar ontmoetten. Op social media wordt al getreurd om het verdwijnen van de ‘goeie ouwe’ Linde, omdat het een plek is waar veel herinneringen liggen. Gerard Joling trad hier op, evenals de gezusters Maywood. Verder zetten veel Groesbeekse bands hier hun eerste stappen op het podium. Bruiloften, feesten en andere partijen werden er gevierd. Men rept over een ‘iconisch uitgaanscentrum’. Al is niet direct gezegd dat De Linde geen doorstart kan maken: er wordt gezocht naar een nieuwe koper die het pand ook als uitgaanscentrum kan blijven gebruiken.

Nieuwe bestemming

De horecagelegenheid kent diverse zalen, een terras, een interne bedrijfswoning en een parkeerterrein. Op funda staat te lezen dat het pand mogelijk haar horecabestemming kan houden, maar dat het tevens een bedrijfsbestemming heeft. Zodoende zijn er ook andere opties mogelijk. De familie Derks, de huurder die de boel aanvankelijk verkocht omdat niemand De Linde wilde bestieren, verdwijnt hierbij letterlijk van het podium: de gehele zaak zal ‘vrij van huur’ worden opgeleverd.

Geen commentaar

De adverterende eigenaren zijn Real Estate Malden en Bobo BV in Nijmegen, maar volgens dagblad De Gelderlander willen zij geen commentaar geven op de gang van zaken. En de breed uitgemeten kwestie rondom de familie Derks met haar verleden bij voetbalclub Achilles speelt natuurlijk ook een rol. De Derks-clan werd aan de kant geschoven, waarna zij op hun beurt de club weerde van de sportvelden rondom De Linde. Maar ook zij hebben er geen behoefte aan om te reageren. Er is een uitgebreide documentaire over gemaakt in 2018.

Wie biedt?

Vooralsnog is het afwachten welke ondernemer, zeker in deze periode, 1,4 miljoen over zal hebben voor het pand. Voor wie geïnteresseerd is: de koper krijgt de volle eigendom, neemt geen personeel over en mag zich de trotse eigenaar van een perceel van in totaal 15.855 m² noemen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Discotheek De Linde in Groesbeek staat alweer te koop

Reageren is niet toegestaan.