In het vizier van De Jager

REGIO – Je niet gehoord voelen door overheden of instanties. Verstrikt raken in de bureaucratie, of met de rug tegen de muur staan door regels die je niet begrijpt. In het nieuwe programma In het vizier van De Jager gaat Inge de Jager op zoek naar verhalen van Gelderlanders die in de knel zitten en geen gehoor vinden.

Inge geeft deze Gelderlanders een stem en haalt wederhoor. Het reportageprogramma legt op indringende wijze bloot hoe wanhopig burgers zijn als ze zich niet gehoord voelen en wat dit doet met het vertrouwen van mensen in overheden en instanties. En hoe in het slechtste geval partijen tegenover elkaar komen te staan en elkaar niet meer kunnen vinden.

Medische missers en Het Kerkpad

Verschillende Gelderlanders komen aan het woord, die het gevoel hebben dat ze tegen een muur aanlopen. Zo maken omwonenden van een leerlooierij in Lichtenvoorde zich grote zorgen over hun gezondheid, maar de gemeente wil en kan de fabriek niet uitkopen en zegt dat de volksgezondheid niet in het geding is.

De omwonenden voelen zich in de kou staan. En de 57-jarige Paul uit Velp wacht al jaren op een schadevergoeding, nadat hij door een verkeerde behandeling steeds meer zicht verliest. Hoe krijg je je recht na een medische misser?

In Zutphen is Het Kerkpad reden tot gesteggel en zelfs bedreigingen. Wandelaars van het openbare pad worden bedreigd en ge├»ntimideerd, de gemeente handhaaft niet en er wordt gewerkt aan een omleiding van het pad. Maar wie gaat dat betalen? Een ander verhaal uit Zutphen is dat van Marloes. Door haar ex heeft ze grote schulden, zo ook bij een woningcorporatie. Ze moet ieder dubbeltje tien keer omdraaien en verdient net te veel voor hulp. Marloes krijgt geen gehoor bij de woningcorporatie en voelt zich er alleen voor staan. Inge bezoekt deze Gelderlanders en gaat in gesprek met de verschillende partijen.

Het tv-programma In het vizier van De Jager is vanaf donderdag 7 januari elke donderdag te zien vanaf 17.20 uur op TV Gelderland (ieder uur herhaald).

Of kijk de afleveringen (online) terug via Uitzending Gemist.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 december, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor In het vizier van De Jager

Reageren is niet toegestaan.