Geen versnippering van kleine zonnevelden

GROESBEEK – Om te zorgen dat het mooie landschap in Berg en Dal aantrekkelijk blijft voor onze inwoners en bezoekers komen er geen kleine zonnevelden verspreid over de gemeente. Het college van Berg en Dal kiest voor enkele grote parken op specifieke plekken.

Het college van Berg en Dal wil zo voorkomen dat er overal in de gemeente kleine (tussen 50 m² en 2 ha.) zonneparken verschijnen. De hoeveelheid energie die daar opgewekt kan worden weegt niet op tegen de invloed op de omgeving. Het college geeft daar de voorkeur aan zonne-energie op daken boven kleinschalige zonnevelden. De impact van zonnepanelen op daken van bestaande gebouwen is namelijk (veel) minder belastend voor de omgeving dan zonnepanelen op land.

Deze week heeft het college om die redenen twee aanvragen voor kleine zonnevelden afgewezen. De ene aanvraag was van een eigenaar van een perceel aan de Zeelandsestraat in Millingen. De andere aanvraag betreft een aanvraag door palingkweker Aquacultuur in Groesbeek. De aangevraagde vergunningen betreft beide aanvragen voor zonnevelden tussen 50 m² en 2 ha.

Wethouder Nelson Verheul: “De stap naar duurzame energieopwekking is noodzakelijk en gaan we met zijn allen maken. Door met elkaar de juiste keuzes te maken kan dat goed samengaan met het behouden of zelfs verbeteren van ons landschap. Door te kiezen voor enkele grootschalige initiatieven plus het volleggen van daken, kunnen we voorkomen dat het landschap versnipperd raakt met vele kleinere initiatieven.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Geen versnippering van kleine zonnevelden

Reageren is niet toegestaan.