Proef met nieuwe goten in Beek

BEEK – Binnenkort gaat de gemeente als proef 20 meter nieuwe straatgoten aanleggen in de Hermelijnstraat in Beek. Dit doen ze ter hoogte van Elzenkamp nummer 20. In 2018is onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat de voegen van alle straatgoten van het project Water Werkt slecht zijn. En dat de gemeente daar binnen 2 à 3 jaar iets aan moesten doen. Omwonenden krijgen binnenkort een brief hierover.

Opbreken en aanleggen

Uit het onderzoek bleek ook dat de gemeente de straatgoten het beste helemaal konden opbreken en opnieuw aanleggen. De voegen herstellen kan namelijk niet. Het is erg duur omdat geen enkele goot standaard is. Veel stenen zijn op maat gemaakt. Door de lijmsoort die is gebruikt kunnen we een groot deel van de stenen niet opnieuw verwerken. Verder blijken de straatgoten in deze vorm erg gevoelig voor lekkage. Hierdoor is de waterdichtheid niet meer te garanderen. Daarom heeft de gemeente besloten om nieuwe goten te maken.

Bron: gemeente Berg en Dal 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 februari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Proef met nieuwe goten in Beek

Reageren is niet toegestaan.