Sneller meer woningbouw door Gelderse cofinanciering Woningbouwimpuls

REGIO – Om de woningnood in Gelderland terug te dringen, zijn meer woningen nodig. Woningen die ook bereikbaar, klimaatbestendig, energieneutraal én betaalbaar moeten zijn. Hiervoor is veel geld nodig. Grote woningbouwprojecten komen daardoor soms moeizaam van de grond. Daarom gaan we de Woningbouwimpuls van het Rijk aanvullen (cofinanciering).

Woningbouwimpuls

Om toch de nodige woningen te kunnen bouwen én betaalbaar te houden, is er vanuit het Rijk de regeling WoningbouwimpulsDeze link opent een andere website (WBI) voor projecten met een aantoonbaar publiek financieel tekort. Via deze regeling kunnen gemeenten een subsidie aanvragen. De projecten moeten minimaal 500 woningen opleveren, waarvan minimaal de helft betaalbare woningen (dat wil zeggen: onder de NHG-grensDeze link opent een andere website of sociale huur).

Kansen voor Gelderse projecten

18 februari 2021 werd bekend dat er 3 projecten uit Gelderland zijn goedgekeurd voor de 2e WBI-trancheDeze link opent een andere website. Prachtig nieuws, maar we zijn er nog lang niet. Voor de 3e tranche staan verschillende Gelderse projecten al klaar om een aanvraag voor subsidie in te dienen.

Peter Kerris, gedeputeerde Wonen: “Met hulp van het Rijk kunnen we snel doorbouwen. De woningnood is groot, onze ambities ook. Laten we er samen de schouders onder zetten. Het is enorm zonde als projecten nog jaren stil blijven liggen of zelfs nooit gerealiseerd worden. Het gaat om belangrijke locaties waar veel passende woningen kunnen worden gebouwd. De Woningbouwimpuls biedt de kans nu voor een doorbraak te zorgen.”

Bron: Provincie Gelderland 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 februari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Sneller meer woningbouw door Gelderse cofinanciering Woningbouwimpuls

Reageren is niet toegestaan.