‘Deel de Dag’ dagbesteding opent unieke locatie in Nijmegen-Oost

NIJMEGEN – ‘Deel de Dag’ van Langer Thuis in Nijmegen (voorheen Swon) is al jaren een begrip als het gaat om dagbesteding voor Nijmeegse ouderen die op zoek zijn naar gezelligheid en structuur. Met locaties door de hele stad kunnen ouderen overal terecht.

Sinds een aantal weken heeft zich een nieuwe locatie geopend in Nijmegen-Oost. Deze unieke locatie aan de Prins Hendrikstraat nummer 7 heeft niet één, maar drie activiteitenruimtes waar deelnemers voor een groot deel – binnen de coronamaatregelen – hun eigen ‘menu’ kunnen samenstellen. Het is echt een ‘doe-locatie’ waar eigen inbreng en initiatief van de deelnemers zeer wordt gewaardeerd.

Via de zij-ingang van het oude schoolgebouw loop je naar binnen via een imposante gang. De namen van de aanwezige begeleiders staan links op het bord geschreven. De eerste deur rechts leidt tot ‘de orangerie’, een ruimte die zijn naam te danken heeft aan de leuke planten en stekjes die er verpot worden. Deelnemers kunnen hier rustig zitten, een spelletje spelen of natuurlijk de planten verzorgen. De volgende ruimte is een zaal waar meer beweeglijke activiteiten worden uitgevoerd. Sport en spel, les via het digibord of een nieuwe wereld ontdekken met de VR-bril. Niets is er te gek!

Alles is mogelijk

Loop je verder de hal in, vind je aan de overkant het atelier. Hier kunnen deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten. Er is volop schilder en ander materiaal aanwezig en grote ramen laten veel daglicht naar binnen vallen. Verschillende kunst- en cultuuractiviteiten worden hier aangeboden. Ieder kan hier zijn talenten (her-)ontdekken. In de naastgelegen keuken komt iedereen samen om koffie te drinken en te lunchen. Soms is het eten wat de pot schaft, maar andere keren vinden deelnemers het leuk om mee te helpen met het bereiden van de lunch. “Laatst zijn we met een paar deelnemers naar de markt gelopen om verse groenten te halen. We hebben toen een heerlijke stamppot gegeten”, vertelt een van de begeleiders.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Ondanks de gesloten winkels zijn de begeleiders van de locatie fanatiek aan de slag gegaan om alles zo leuk mogelijk in te richten en aan te kleden. De slingers aan het plafond en de gekleurde stoelen creëren een gezellige, huiselijke sfeer. De eerste deelnemers hebben zich aangemeld en komen er dagelijks, maar er is plek voor veel meer deelnemers! Dus bent of kent u iemand die hier goed op zijn of haar plek zou zitten? Neem dan gerust contact op met de organisatie! Een dagje meelopen behoort ook tot de mogelijkheden.

 Contactgegevens

Telefoonnummer: 088 – 001 13 33

E-mailadres: nijmegenoost@deeldedag.nl

Locatie: Prins Hendrikstraat 7


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 maart, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor ‘Deel de Dag’ dagbesteding opent unieke locatie in Nijmegen-Oost

Reageren is niet toegestaan.