Aantal inbraken meer dan gehalveerd

Inbrekers, een beroepsgroep waar je niet veel over hoort in de coronaberichtgeving. Toch heeft de pandemie ook op hun werkzaamheden veel impact. Het aantal woninginbraken in de gemeente Berg en Dal is meer dan gehalveerd in 2020 ten opzichte van 2019. Door de coronapandemie zijn mensen veel vaker thuis en krijgt het inbrekersgilde minder kansen om toe te slaan. Wat betreft burgemeester Mark Slinkman benutten inwoners deze periode om extra maatregelen te treffen om inbraak te voorkomen, zodat de aantallen inbraken laag blijven. Ook als de coronaperiode straks voorbij is.
Wat zijn de inbraakcijfers de afgelopen 2 jaren?

Jaar Diefstal/inbraak woning
2020 46
2019 98
Bron: veiligheidsbeeld Tweestromenland

Wat kan je zelf doen?
Nu het einde van de pandemie nadert en er meer mogelijkheden komen om erop uit te gaan, nemen ook de kansen op een inbraak weer toe. De politie is uiteraard waakzaam, maar zelf kunnen inwoners het meeste verschil maken bij de bescherming van hun bezittingen. Het is belangrijk om altijd ramen en deuren te sluiten en op slot te doen. Omdat de meeste inbraken in slechts enkele minuten worden gepleegd, is dat ook belangrijk wanneer de woning maar kort verlaten wordt. Veel inbraken vinden namelijk overdag en ’s avonds plaats.

Vaak komen inbrekers binnen via de achter- of zijkant van een woning: juist de deuren en ramen die niet direct in het zicht staan zijn aantrekkelijk. Laat een bewoonde indruk achter wanneer de woning wordt verlaten: zorg wanneer het donker is dat er in de woning verlichting aan staat en plaats buiten lampen met bewegingssensoren. Voor meer tips tegen inbraak en om woningen beter te beveiligen: https://www.politiekeurmerk.nl/ of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Wat vindt de burgemeester?
Burgemeester Mark Slinkman: “Laten we deze periode aangrijpen om inbrekers ook na corona buiten de deur te houden. Met een paar kleine ingrepen kunnen we het inbrekers al veel moeilijker maken. Met goede sloten, slimme verlichting en alert zijn op het afsluiten van ramen en deuren. En sluit je aan bij je eigen whatsapp buurtpreventiegroep.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 april, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Aantal inbraken meer dan gehalveerd

Reageren is niet toegestaan.