Mantelzorgcursus Zorgen voor een ander in Groesbeek

Dit voorjaar organiseert Pro Persona Connect afdeling Preventie de cursus ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf’ voor mantelzorgers uit gemeente Berg en Dal.

Om te voorkomen dat u, als mantelzorger, overbelast raakt en zelf lichamelijke en/of psychische klachten ontwikkelt, is het van belang goed voor uzelf te zorgen. Bij lichamelijke en psychische klachten kunt u bijvoorbeeld denken aan vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, pijnlijke spieren, piekeren, slecht slapen, concentratieproblemen en somberheid. Wanneer u merkt dat u klachten heeft of steeds minder tijd voor uzelf, is het volgen van de korte cursus ‘Zorgen voor een ander begint bij uzelf’ misschien iets voor u.

Doel van de cursus is om u vaardigheden aanleren om uw eigen stress te verminderen en uw inzicht te vergroten. Ook wordt ondersteuning en advies gegeven. Zorgen voor uzelf is van belang om te voorkomen dat de thuissituatie en de relatie onder druk komt te staan. 

Inhoud van de cursus 

  • Stoppen met/minder piekeren
  • Leren ontspannen/vasthouden eigen bezigheden 
  • Beter communiceren met uw partner/familielid
  • Informatie over waar u hulp kunt vinden

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en gaat van start op donderdag 3 juni 2021 van 14.00-16.00 uur. Deelname is gratis.

Voor meer informatie of aanmelden voor de cursus kunt u contact opnemen met het secretariaat van Preventie, telefoon (026) 312 44 83 of e-mail preventie@propersona.nl 

Voor de start van de cursus neemt de begeleider telefonisch contact met u op voor een kort gesprek.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 april, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Mantelzorgcursus Zorgen voor een ander in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.