Drugspand in Millingen aan de Rijn gesloten 

Burgemeester Mark Slinkman heeft een woning in Millingen aan de Rijn gesloten voor  de duur van bijna drie maanden. De politie trof onlangs een handelshoeveelheid  harddrugs aan in dat pand. 

Wat heeft de politie aangetroffen? 

In de woning werden drie potten met GHB aangetroffen. In totaal 285 milliliter, waar meer  dan 5 milliliter als een handelshoeveelheid wordt gezien. Daarnaast zijn in de auto van één  van de bewoners ook harddrugs aangetroffen, die bestemd waren voor de handel. De politie  heeft alle aangetroffen drugs in beslag genomen. 

Wat betekent deze sluiting? 

Tot 11 juli 2021 mogen het pand en alle daarbij horende ruimten en het erf niet gebruikt  worden. Ze moeten bovendien zichtbaar afgesloten zijn; de deuren zijn daarom verzegeld.  Het toch betreden van het pand is verboden en strafbaar. Dit is voor iedereen duidelijk door de op het pand aangebrachte affiches. 

Waarom sluit burgemeester Slinkman dit pand? 

De burgemeester sluit dit pand tijdelijk vanwege een overtreding van de Opiumwet. De  aanwezigheid van harddrugs en de handel daarin kan bovendien leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast. En het kan een aanzuigende werking op criminele  activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Burgemeester Mark Slinkman licht zijn besluit toe: ”In onze gemeente treden we hard op  tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich  meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen  staan daarbij bij mij voorop. Ik roep onze inwoners op om drugsactiviteiten te blijven melden,  zodat we samen onze gemeenschap veilig houden.” 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 april, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Drugspand in Millingen aan de Rijn gesloten 

Reageren is niet toegestaan.