Nieuwe website gemeente Berg en Dal 

De gemeente Berg en Dal heeft sinds vanmiddag een nieuwe website. De nieuwe  website was nodig omdat het systeem achter de oude website niet meer werd  ondersteund. De nieuwe website is overzichtelijker dan de oude, gebruiksvriendelijker en toegankelijker voor inwoners met een (visuele) beperking. Het adres van de  website is nog hetzelfde: www.bergendal.nl. 

Overzichtelijk 

De website is ingericht op basis van het zoekgedrag van bezoekers. Onderwerpen waar  bezoekers het vaakst naar zoeken staan vooraan op de website. Er is ook gekeken hoe  bezoekers zoeken en waar bezoekers een onderwerp verwachten. Dat is gedaan met een  test waar ruim 100 mensen aan mee hebben gedaan. Ook is de zoekfunctie zelf verbeterd  waardoor inwoners onderwerpen sneller vinden. 

Toegankelijk 

Websites van overheden moeten voldoen aan strenge toegankelijkseisen. Ze moeten  toegankelijk zijn voor alle inwoners, met en zonder beperking. Jaarlijks wordt de  toegankelijkheid onderzocht door een onafhankelijke organisatie. De toegankelijkheidseisen  gaan bijvoorbeeld over het contrast op de website, maar ook over de opmaak van de tekst,  het kleurgebruik, het zoeksysteem, enzovoort. De toegankelijkheid van de website is vooruitlopend daarop ook al getest door een inwoner met een visuele beperking. 

Quote burgemeester: “Ik ben blij met onze nieuwe website. Het is ontzettend belangrijk dat  zowel inwoners, ondernemers, als toeristen snel de informatie vinden die ze zoeken. Dat  geldt zeker ook voor inwoners met een visuele beperking of oudere inwoners die het soms  lastig vinden om digitaal informatie te vinden. Naast de belangrijke praktische wijzigingen,  vind ik de nieuwe website ook mooier en beter passen bij onze groene en gastvrije gemeente.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 mei, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe website gemeente Berg en Dal 

Reageren is niet toegestaan.