Meer vrouwen een Koninklijke onderscheiding? 

Afgelopen Lintjesregen ontvingen zes inwoners van Berg en Dal een Koninklijke  Onderscheiding (K.O.). Dat waren allemaal mannen. De gemeente Berg en Dal roept  inwoners op om ook vrouwen voor te dragen voor een K.O.. Inwoners die een vrouw  kennen die een Koninklijke Onderscheiding verdient kunnen haar voor 1 juni 2021  voordragen bij de gemeente. Een man voordragen kan vanzelfsprekend ook tot 1 juni. 

Wie komen in aanmerking? 

Iemand kan een Koninklijke Onderscheiding (ook wel lintje genoemd) ontvangen als hij of zij  zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan  een vrijwilliger die zich al 15 jaar of langer inzet als activiteitenbegeleider in een  verzorgingshuis of als coach van een sportclub. Maar ook aan de organisator van  evenementen, het manusje-van-alles of iemand die jarenlang een bestuursfunctie vervult. 

Hoe kan iemand voorgedragen worden? 

Inwoners die iemand willen voordragen kunnen contact opnemen met de gemeente om na te  gaan of de aanvraag kansrijk is. Ook voor vragen over Koninklijke Onderscheidingen kunnen  ze daar terecht. Dat kan van maandag tot en met donderdag via Merel van Hees (06 – 38 04  08 82 of m.v.hees@bergendal.nl).


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 mei, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Meer vrouwen een Koninklijke onderscheiding? 

Reageren is niet toegestaan.